Wat nu, Staatssecretaris? Deel 2

Op 1 maart jl. informeerde ik, Hendrik Noorderhaven, u dat de uitspraak van het Europese Hof van Justitie in de zaak Folkerts onze Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu in een lastig parket heeft gedreven. De uitspraak was duidelijk: in geval van een gemiste verbinding geldt de aankomsttijd op eindbestemming en niet die van de eerste vlucht. Al jaren oordeelde de Staatsecretaris dat passagiers helemaal geen recht op compensatie hadden in een dergelijke situatie.

Stoelen in de tweede kamer

Dat die stellingname fout is, is al heel lang duidelijk. Naar het waarom de Staatssecretaris zich zo pro luchtvaart opstelde, kunnen we alleen maar gissen. Een erfenis van oud-Minister Eurlings misschien? Immers, 60% van alle KLM passagiers stapt over op Schiphol. Het zou zomaar kunnen?

Is dit alleen onze mening? Absoluut niet. Deze week ontvingen we een vonnis van de Rechtbank Amsterdam waar de rechter oordeelde:

Ik herhaal dan ook mijn vraag aan de Staatssecretaris: wat gaat u doen voor al die passagiers die u een negatief oordeel heeft gestuurd?

Ik ben benieuwd.

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Transavia onderuit bij Rechtbank Haarlem
Volgende blogartikel
Reactie Europees Parlement op aanpassingen Verordening
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding