Vlucht geannuleerd op Amsterdam Schiphol Airport

Als jouw vlucht geannuleerd is terwijl je al op Schiphol aanwezig bent, is dat enorm balen. Wat kan je op Schiphol doen na een geannuleerde vlucht? En waar heb je recht op? Wij leggen het uit!

Zicht op terminal Schiphol Airport met ondergaande zon

Tijd doorbrengen in de Schiphol lounges na geannuleerde vlucht

Als je oorspronkelijke vlucht is geannuleerd, heb je recht op een vervangende vlucht. Daardoor kan het voorkomen dat je een aantal uur op Schiphol moet overbruggen. Gelukkig is Schiphol voorzien van een aantal shopping lounges boordevol leuke winkels, eet- en drinkgelegenheden. Je kunt je er tegenwoordig zelfs vermaken in een bibliotheek, museum of bij een spa. Ook voor kinderen is er genoeg te doen. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan het NEMO Museum waar veel interactieve opstellingen voor de kleintjes staan.

Afhankelijk van je bestemming kom je op Schiphol Airport na de security- en eventuele paspoortcontrole uit in Shopping Lounge 1, 2, 3 of 4. Deze lounges op Schiphol zijn afgestemd op de verschillende bestemmingen en soorten reizigers.

  • Lounge 1: Europese vluchten
  • Lounge 2 en 3: intercontinentale vluchten
  • Lounge 4: low-cost vliegtuigmaatschappijen

In welke lounge je ook uitkomt, je zal je niet snel vervelen! Je kunt er naar hartenlust eten, drinken en winkelen. Houd momenteel wel rekening met de getroffen corona-maatregelen. Niet alle faciliteiten zijn geopend.

Shopping Lounge 1

In Lounge 1 vertrekken de Europese vluchten. Er is een ruim aanbod aan restaurants, bars en winkels. Op de eerste verdieping vind je een foodcourt waar je onder andere kunt genieten van Mediterraans en Aziatisch eten. Ook als je zin hebt in fastfood zit je hier goed. Genieten van schitterend uitzicht op de start- en landingsbanen? Ook dat kan! Bestel een drankje bij de Upper Floor Bar en geniet van je uitzicht.

Shopping Lounge 2 & 3

Beide lounges zijn voor intercontinentale reizigers. De Holland Boulevard verbindt Lounge 2 en 3. In deze lounges is er wat betreft winkels een mix van Nederlandse en internationale merken. Niks is te gek: de nieuwste gadgets, mooie parfums, de nieuwste designerkleding en smaakvolle chocolade. Geen zin om te winkelen? Er zijn ook genoeg plekken te vinden waar je heerlijk kunt relaxen. Zin in een vers broodje belegd met lokale seizoen producten? Sla dan zeker de Amsterdam Bread Company in Lounge 2 niet over!

Als je klaar bent in Lounge 2 kun je makkelijk via de vermakelijke Holland Boulevard naar Lounge 3 lopen. Heb je een opkikkertje nodig voor vertrek? Bij de Douwe Egberts Coffee bar in Lounge 3 haal je een lekkere kop koffie: van americano en cappuccino tot latte en espresso.

Shopping Lounge 4

Deze lounge is voor de budget vliegtuigmaatschappijen en de kans is groot dat jij hier uitkomt als je op stedentrip gaat binnen Europa. Lounge 4 is compacter dan de andere lounges, maar ondanks dat vermaak je je hier ook prima terwijl je op je vlucht wacht.

Overnachten op Schiphol vanwege geannuleerde vlucht

Als jouw vlucht is geannuleerd, heb je recht op teruggave van je ticketkosten of een vervangende vlucht. Als jouw vervangende vlucht pas de volgende dag gaat, heb je recht op een hotelovernachting bij de luchthaven en andere extra gemaakte kosten. Er is een ruim aanbod aan hotels op en vlakbij de luchthaven. Doe in dat geval altijd eerst even navraag bij de vliegtuigmaatschappij, voor het geval zij eventueel al hotelovernachtingen hebben geregeld. Krijg je geen contact of hebben ze niks geregeld. Dan staat het je vrij om zelf een hotel te boeken, waarna de vliegtuigmaatschappij deze kosten aan jou moet vergoeden. Bewaar de bonnetjes dus goed! Tip: blijf wel reëel bij het boeken van een hotel. Boek bijvoorbeeld geen vijfsterrenresort, maar een net driesterrenhotel zoals het Mercure Hotel Schiphol Terminal, Ibis Amsterdam Airport of het Park Inn by Radisson Amsterdam Airport.


Jouw rechten bij een geannuleerde vlucht

In het geval van een vluchtannulering door de vliegtuigmaatschappij, heb je volgens Verordening 261/2004 de volgende rechten:

1. De vliegtuigmaatschappij moet je kosteloos omboeken naar een vervangende vlucht. Als het alternatief niet toereikend voor je is, mag je ook besluiten niet meer te gaan.

2. Als je geen gebruik maakt van de vervangende vlucht, heb je recht op teruggave van je ticketkosten.

3. Als de vervangende vlucht niet toereikend is, maar je vindt zelf een andere vlucht naar je eindbestemming die jou beter past, heb je ook recht op teruggave van de ticketprijs van je oorspronkelijke vlucht. Daarbij moet de vliegtuigmaatschappij de meerprijs voor het nieuwe ticket aan je vergoeden.

4. Let op: als je met de vervangende vlucht eerder vertrekt of later aankomt ten opzichte van je oorspronkelijke vlucht, dan kom je mogelijk in aanmerking voor een vergoeding voor het tijdsverlies. Wist je dat deze vergoeding kan oplopen tot €600 per persoon?

5. Als jouw vervangende vlucht pas de volgende dag gaat, heb je zoals eerder aangegeven recht op een hotelovernachting en recht op teruggave van andere extra gemaakte kosten zoals eten, drinken en transport naar het hotel.

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Vijf redenen voor een geannuleerde vlucht
Volgende blogartikel
Is het dragen van een mondkapje verplicht op Schiphol?
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel