Vliegtuigeten: zoveel mensen, zoveel meningen

We hebben allemaal de vieze verhalen over het eten aan boord van vliegtuigen gehoord, maar is het nou echt allemaal van slechte kwaliteit? Er zijn heel veel websites die recensies van tevreden en teleurgestelde passagiers verzamelen. Wij hebben een kijkje genomen naar wat er zoal gezegd werd over de vijf grootste luchtvaartmaatschappijen en hun geserveerde maaltijden.

Air France-KLM

De Air-France KLM groep heeft veel verschillende recensies, mede doordat ze in 2004 samengevoegd zijn. Dit heeft mogelijk beoordelingen en statistieken beïnvloed.. De ene passagier vertelt dat hij “het beste vliegtuigvoedsel ooit” heeft gegeten, terwijl de ander zegt dat het eten erg middelmatig was en het vlees  taai. Wel is er één punt waar alle passagiers het over eens zijn: de porties zijn erg royaal en er wordt genoeg te drinken aangeboden. Het gemiddelde cijfer dat Air France-KLM krijgt is een 7/10.

British Airways

“To Fly. To Serve.” Een passende slogan voor de maatschappij die, zelfs op de kortste vluchten, tenminste een tussendoortje en drinken serveert. Het is een typisch Brits bedrijf, want de thee wordt overal aanbevolen. Ook als het om eten gaat heeft British Airways een goede reputatie. Maaltijden  worden als smakelijk ervaren, zowel in economy class als business class. Er staan echter wel wat klachten online over speciale maaltijden, bijvoorbeeld over de kwaliteit van het vegetarische- en koosjere eten. Dit is dan ook waarschijnlijk de reden waarom British Airways een 6/10 scoort. Smaken verschillen natuurlijk. Vergeet ook niet om speciale maaltijden van tevoren te reserveren.

EasyJet

Er zijn goede en slechte dingen te vertellen over het eten aan boord van de goedkopere luchtvaartmaatschappijen. Je krijgt waar je voor betaalt en bij EasyJet is eten en drinken niet inbegrepen bij de ticketprijs. Alles is duur op luchthavens en in vliegtuigen, zo ook de maaltijden aan boord. Niet iedereen staat te springen om  €3,- te betalen voor een klein kopje koffie, thee of water. Mocht je toch wat extra geld bij je hebben, dan biedt het menu een ruime hoeveelheid goed uitziende broodjes, tussendoortjes en gebakjes. Online recensies geven EasyJet gemiddeld een 4/10, omdat het eten duur is en niet bij de vlucht zit inbegrepen.

Lufthansa

Met een 8/10 staat de Duitse maatschappij bovenaan de lijst met de hoogste scores van de vijf grootste Europese luchtvaartmaatschappijen. Lufthansa belooft haar passagiers verse maaltijden met “duidelijk herkenbare ingrediënten,”  wat altijd mooi meegenomen is. Reviews zeggen dat porties klein maar vullend zijn en dat er op drukke vluchten veel verschillende mogelijkheden zijn voor speciale maaltijden. Sommige passagiers zeggen dat de broodjes een beetje droog zijn, maar dat valt op te lossen met een beetje boter. Lufthansa’s koffie wordt ook aangeraden.

Ryanair

Een onderzoek uit 2012 bewijst dat Ryanair de duurste luchtvaartmaatschappij is als het op eten en drinken aankomt. Net zoals bij EasyJet zijn de maaltijden niet inbegrepen bij de prijs van de vliegtickets, en krijgt Ryanair gemiddeld een 4/10 van passagiers. De koffie en thee schijnen wel lekker te zijn, maar kosten €3,- per stuk. Foto’s op het menu tonen voedsel dat er niet zo smakelijk uitziet. Passagiers weten te vertellen dat de belegde broodjes naar plastic smaken en zeggen dat je maar beter je eigen brood mee kunt nemen. Maar goed, eigenlijk valt er weinig te klagen als je bedenkt dat de goedkoopste vlucht van Ryanair (op het moment van schrijven) €9,99 kost.

Foto: Flickr.com

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Vliegverkeer moet uitwijken voor beschermde schildpadden
Volgende blogartikel
Van der Lans vs. KLM: ontknoping in zicht
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding