Vliegtuig Surinam Airways nu toch echt met pensioen

Eerder lieten wij al weten dat het vliegtuig PZ-TCP van Surinam Airways was gestrand wegens een technisch mankement en dat het vliegtuig in oktober 2015 met pensioen zou gaan. Nu is voor Surinam Airways toch echt de tijd gekomen om afscheid te nemen van haar trouwe vliegtuig.

Surinam Airways heeft maar één vliegtuig in haar bezit. Op het moment dat het vliegtuig gerepareerd moet worden, heeft dit grote gevolgen voor de airline en haar passagiers. Terugkijkend op de zes jaar dienst van de PZ-TCP, ondervond het vliegtuig in 2014 haar grootste technische mankement in haar carrière bij Surinam Airways. In de zomer van dat jaar had het vliegtuig namelijk problemen aan de sensoren van de center fuel-tank. Het duurde ongeveer drie weken voordat het mankement gemaakt was. Dit resulteerde is vele vertragingen voor de airline en haar passagiers.

Na de reparatie in 2014 heeft het vliegtuig PZ-TCP nog een paar kleine technische mankementen ondervonden. Deze mankementen hadden geen invloed op de resultaten, want Surinam Airways presteerde afgelopen zomer vele malen beter dan in 2014.

Pensioen

Het jaar 2015 was gelukkig een goed jaar voor de PZ-TCP, want nu heeft ze haar carrière in stijl kunnen afsluiten. Sinds december is de PZ-TCP, na zes jaar trouwe dienst, namelijk met pensioen. Sinds die tijd staat het vliegtuig in de woestijn van Arizona. Het is afwachten wat er met het vliegtuig gaat gebeuren, maar de kans is groot dat het vliegtuig wordt ontmanteld. Ruim 80% van een vliegtuig kan gerecycled worden. Het grootste gedeelte wordt gebruikt om colablikjes van te maken. Wellicht drink jij aankomende zomer je cola wel uit de PZ-TCP!

Toekomst

In augustus was al bekend dat het vliegtuig PZ-TCR in de voetsporen van de PZ-TCP gaat treden. Echter, is dit vliegtuig op dit moment nog niet overdragen aan Surinam Airways. In de tussentijd heeft de airline HiFly uit Portugal ingehuurd voor de route Amsterdam – Parimaribo. Surinam Airways hoopt het nieuwe vliegtuig nog in 2015 in gebruik te nemen.

Fotocredits: flickr.com

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Telegraaf: Hoe voorkom je een jetlag?
Volgende blogartikel
Travel Valley: De beste weg naar...Florence
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding