Vliegensvlug naar de piste

De dagen vliegen voorbij en voor je het weet is het alweer kerst. Gezelligheid, lekker eten en… sneeuw! Voor veel Nederlanders het moment om uit te kijken naar de wintersportvakantie. Die ga je natuurlijk nu alvast boeken! Voor de Telegraaf schreef EUclaim een artikel over je reismogelijkheden.

besneeuwde bergtoppen

Steeds meer vakantiegangers kiezen ervoor om met het vliegtuig naar hun wintersport bestemming te reizen. Het bespaart tijd en het is een stuk relaxter reizen. Bij Transavia is het mogelijk om tegen een laag tarief je wintersportuitrusting zoals ski’s of snowboards bij te boeken. Handig als je op vakantie niet in de rij wilt staan voor je uitrusting! Denk je erover om te vliegen naar je wintersport bestemming? Dan moet je zeker even deze reistips lezen.

Meer vluchten dan ooit tevoren

Of je nu naar Frankrijk, Oostenrijk of Zwitserland vliegt: een feit is dat er meer vluchten naar de wintersportgebieden worden uitgevoerd. Sinds het wintersportseizoen in 2013 is het aantal vluchten toegenomen met ruim 16%. Vanaf Nederland wordt er naar vijf wintersportbestemmingen gevlogen door Transavia. Naar Salzburg wordt ook door EasyJet gevlogen, EasyJet had vorig jaar op de route tussen Nederland en Salzburg slechts één vertraging van meer dan drie uur.

Salzburg, Innsbruck of Chambery

Wil je met zekerheid op tijd op je winterse bestemming aankomen, kun je het beste kiezen voor Salzburg. De afgelopen vier wintersportseizoenen waren er in totaal slechts vier vluchten langer dan drie uur vertraagd. Salzburg staat vooral bekend om haar familievriendelijke pistes. Het ultieme gebied om te leren skiën of snowboarden. Er zijn veel makkelijke en gemiddelde pistes te vinden, maar ook genoeg zwarte pistes voor de liefhebber. De après-ski is ook erg populair onder de Nederlanders in Salzburg.

Wie naar Innsbruck vliegt, heeft het meeste last van langdurige vertragingen. De afgelopen vier wintersportseizoenen waren er 33 vertragingen van meer dan drie uur bij Transavia.

De Franse en Zwitserse bestemmingen zijn wat lastiger te bereiken met het vliegtuig. In de Franse wintersportgebieden zijn ook veel Engelsen te vinden. Grenoble en Geneve zijn makkelijker te bereiken met het vliegtuig dan bijvoorbeeld Chambéry. De afgelopen vier jaar was bijna vijf procent van de vluchten naar het Franse skigebied meer dan drie uur vertraagd. Je kunt dan wel weer een extra zakcentje verdienen voor de wintersport: bij meer dan drie uur vertraging heb je meestal recht op een leuke vergoeding!

Lees hier het artikel op de Telegraaf.

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Reisbestemming voor november: Wenen en Kaapstad
Volgende blogartikel
Kerstshoppen in Londen: vlieg je rijk!
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding