Vliegen rond de feestdagen

Kerst staat voor de deur! Grote kans dat je erover denkt om een weekendje kerstshoppen in Londen mee te pakken of dat je vrienden of familie gaat opzoeken in het buitenland. Waar moet je op letten als je gaat vliegen rond de feestdagen? We vertellen het je!

kerstboom in hal
  1. Het weer gooit nog weleens roet in het eten

In het najaar steekt mist regelmatig de kop op en dan vooral in de vroege ochtend. Veel passagiers kiezen er juist voor om vroeg te vliegen want dan heb je het meest aan je dag op de bestemming. Niet doen dus! Kies liever voor een vlucht aan het eind van de ochtend of begin van de middag. Dan heb je de minste kans op hinder door mist. Ook sneeuw en ijs komen voor. Het ene vliegveld is daar beter op ingericht dan het andere. Zo heeft Schiphol alle faciliteiten voor het ijsvrij maken van vliegtuigen, maar een Eindhoven of Groningen Airport niet.

  1. Vlieg ruim voor, of tijdens Kerst

Breng je de kerstdagen door in het buitenland? Dan doe je er goed aan om al op 20 of 21 december te vliegen. Mocht je vlucht vertraging oplopen of geannuleerd worden door bijvoorbeeld zware weersomstandigheden, heb je nog wat speling voor kerst. Ga je juist lekker weg van alles en iedereen en maakt het je niet uit wanneer je vliegt? Vlieg dan juist tijdens de kerstdagen! Dit is verrassend goedkoop en je hebt veel ruimte in het vliegtuig, want iedereen is thuis kerst aan het vieren!

  1. Koop kerstcadeaus op het vliegveld

Geen tijd gehad om kerstcadeaus te kopen of geen ruimte meer in je koffer? Neem dan de tijd om op het vliegveld je kerstcadeaus in te slaan! Veel vliegvelden zijn met kerst prachtig versierd dus het voelt alsof je gewoon in de stad loopt! Daarnaast zijn er veel leuke aanbiedingen en kun je taxfree cadeautjes inslaan zonder dat het je veel extra tijd of ruimte kost. Win-win!

  1. Ga goed voorbereid van huis

Heeft je vlucht geen vertraging, dan heeft de trein of bus het wel! Check van tevoren of alles naar behoren rijdt en zorg voor alternatief vervoer. Vertrek op tijd van huis zodat je ontspannen kunt reizen, regel wat contant geld voor de zekerheid en zorg dat je warme kleren in je handbagage stopt of aandoet.

  1. Vertraging als kerstbonus

Is je vlucht toch langdurig vertraagd of geannuleerd? Dan kun je daar mogelijk een behoorlijke kerstbonus mee verdienen. Een annulering of vertraging van meer dan drie uur kan tot wel €600 per persoon opleveren! Check je rechten, dan weet je het gelijk én dan kun je meteen extra cadeautjes inslaan bij de taxfree winkel!

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Vijf warme winterbestemmingen voor je kerstvakantie
Volgende blogartikel
Wat is de-icing en hoe werkt het?
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding