Vijf keer oud & nieuw op reis

Hoe spectaculair kan het zijn? Oud en nieuw vieren in het buitenland! Heb je dit jaar geen zin om de verplichte bezoekjes af te leggen of wil je een Citytrip combineren met een leuk feestje, dan moet je met oud en nieuw op reis gaan! We hebben de vijf leukste bestemmingen voor oud en nieuw op een rijtje gezet.

vuurwerkshow
  1. Berlijn, Duitsland

Sfeer: Hip

Oud en nieuw in Berlijn is écht een hip feestje. Je hoeft niet te dringen in drukke cafés want het feestje vindt gewoon plaats op straat! In een lange straat van ruim twee kilometer, van de Branderburger Tor tot aan Siegessäule vind je de leukste podia, tenten en kraampjes waar je de hele avond van muziek, optredens en lekker eten kunt genieten. Krijg je het koud? Dan vind je genoeg leuke barretjes en discotheken waar je tot in de vroege uurtjes jezelf warm kunt dansen! Om twaalf uur wordt er spectaculair vuurwerk afgestoken bij de Branderburger Tor en op andere plekken in de stad.

Vliegen naar Berlijn rond de jaarwisseling doe je in ongeveer een uur met KLM of easyJet. Vorig jaar waren er tussen 28 december en 3 januari geen vertragingen van meer dan drie uur. Eén vlucht was geannuleerd.

Berlijn skyline met vuurwerk

  1. Parijs, Frankrijk

Sfeer: Romantisch

De meest romantische plek om oud en nieuw te vieren is toch wel Parijs. Romantisch bij de Eiffel toren van het vuurwerk genieten of juist op de verlichte Champs-Elysées met alle Parijzenaren. In ieder geval kun je in Parijs je hart ophalen met heel veel champagne! Die komt immers uit de Franse champagnestreek. Geniet van een romantisch diner in een van de kleine straatjes van Montmartre en bekijk het vuurwerk vanaf de trappen van de Sacre Coeur, spectaculairder kan bijna niet! Parijs met oud en nieuw is een gegarandeerd succes voor verliefde stelletjes!

Vlieg je naar Parijs? Dat kan makkelijk en snel vanaf Schiphol met Transavia en Air France binnen anderhalf uur. Er waren vorig jaar tussen 28 december en 3 januari 6 vluchten tussen Amsterdam en Parijs geannuleerd. Vijf vluchten op de route tussen Amsterdam en Parijs Charles de Gaulle waren geannuleerd, één vlucht was tussen Amsterdam en Parijs Orly.

eiffeltoren met vuurwerkshow in parijs

  1. Wenen, Oostenrijk

Sfeer: Chique

De sprookjesachtige sfeer van Wenen vol pracht en praal past natuurlijk perfect bij een sfeervolle jaarwisseling. De klassieke gebouwen en straten zijn chique en gezellig verlicht. Omdat Wenen zo’n klassieke en muzikale stad is kun je de jaarwisseling doorbrengen op tal van chique locaties. Het ‘Grand Ball’ op het Hofburg Paleis is natuurlijk een droom die uitkomt, maar je moet wel kaartjes kunnen bemachtigen. Er zijn in Wenen gelukkig nog genoeg andere prachtige locaties, waar je bijvoorbeeld een Mozart of Strauss voorstelling kunt bijwonen. In veel prachtige, klassieke gebouwen worden gala’s of ballen georganiseerd. Grote kans dat er in Wenen sneeuw ligt met oud en nieuw! Bijzonder feitje: op nieuwsjaardag wordt er het grote nieuwjaarsconcert uitgevoerd van het Weense Philharmonisch Orkest die je op grote schermen in de stad kunt volgen.

Vanaf Amsterdam vlieg je binnen twee uur naar Wenen met Austrian Airlines, easyJet, Vueling of KLM. Vorig jaar waren er tussen 28 december en 3 januari geen vertragingen van meer dan drie uur. Eén vlucht werd op 3 januari geannuleerd vanwege slechte weersomstandigheden.

  1. Lapland, Finland

Sfeer: Knus en koud

Voor een bijzondere en knusse jaarwisseling moet je naar het hoge noorden in Fins Lapland. Veel natuurlijker en spectaculairder dan vuurwerk is het noorderlicht. Niks van de beschrijvingen en foto’s doet eer aan het bewegende lichtfenomeen hoog aan de hemel terwijl het sprookjesachtige sneeuwlandschap vol lichtjes hoge naaldbomen het plaatje compleet maakt. Pak jezelf warm in, ga dansen met de kerstman in Rovaniemi en geniet van warme chocomelk bij het haardvuur in een knusse blokhut. Beter dan dit kan je oud en nieuw bijna niet worden!

Vanaf Amsterdam vlieg je naar Rovaniemi via Helsinki met Finnair, Norwegian of KLM. De vluchtduur ligt gewoonlijk tussen de 6 en 8 uur, afhankelijk van de stoptijd op Helsinki. Vorig jaar waren er geen annuleringen of langdurige vertragingen op deze route.

huskihonden trekken slee in sneeuw onder het noorderlicht

  1. New York City, Verenigde Staten

Sfeer: Feestelijk

Aftellen tot het nieuwe jaar doe je natuurlijk op Times Square met alle New Yorkers. Je drinkt champagne en cocktails in de meest hippe barretjes down town of danst tot in de vroege uurtjes in hippe nachtclubs als Le Bain in het Meatpacking district, House of Yes in Bushwick of Output in Greenpoint. Het leuke aan oud & nieuw in New York is dat je ontzettend veel keus hebt qua wijken, bars en clubs om je avond door te brengen. Een ding is zeker, oud en nieuw in New York wordt een knallend feest!

Vanaf Schiphol vlieg je binnen acht uur naar de stad die nooit slaapt, New York City met Norwegian, KLM, Delta Airlines of United Airlines. Vorig jaar waren er in de periode rond Oud & Nieuw (28 december tot en met 3 januari) geen vluchten langdurige vertraagd of geannuleerd.

Welke van deze vijf locaties zou jij kiezen voor de jaarwisseling en waarom? Laat het ons weten in een reactie!

TIP: Vlucht vertraagd rond oud & nieuw? Was je vlucht vorig jaar rond de jaarwisseling meer dan drie uur vertraagd? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding!

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Tips voor een lange vlucht
Volgende blogartikel
Vijf warme winterbestemmingen voor je kerstvakantie
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding