Vertraging? Geen probleem, EUclaim!

Niets is vervelender dan een probleem met je vlucht wanneer je op vakantie gaat. Of dit nou een lange vertraging vanwege een technisch mankement is, een geannuleerde vlucht vanwege een staking of dat je niet mee mag met de vlucht vanwege een overboeking. Vluchtproblemen gooien vaak je hele schema in de war. Voor Columbus Travel schreef EUclaim er een artikel over.

piloten in cockpit aan het vliegen

Recht op vergoeding

Gelukkig zijn je rechten als vliegtuigpassagier in Europa beschermd in Verordening 261/2004. In deze Europese wet is vastgelegd waar je als passagier recht op hebt bij vertraging of annulering van je vlucht. Bij meer dan 3 uur aankomstvertraging heb je in Europa recht op een vergoeding. Als je vanuit Europa met meer dan 3 uur vertraging aankomt op je bestemming buiten Europa, heb je ook recht op een vergoeding. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de afstand van je vlucht. Het recht op vergoeding geldt ook voor geannuleerde vluchten en gemiste aansluitingen, waardoor je ook vaak later op bestemming aankomt. Dit vervalt bij buitengewone omstandigheden zoals slecht weer, stakingen van beveiligingspersoneel of terrorisme.

Vlieg je van een Europees vliegveld naar een bestemming buiten Europa met meer dan drie uur aankomstvertraging? Ook dan heb je recht op een vergoeding. Als je van een bestemming buiten Europa naar Europa vliegt gelden je rechten alleen als je met een Europese vliegtuigmaatschappij vliegt. Wanneer mogelijk raden wij dan ook aan om hiervoor te kiezen.

Gemiste aansluitingen

Passagiers op langeafstandsvluchten hebben vaak te maken met een overstap. Wanneer het eerste deel van de vlucht vertraagd is kan dit bij een vlucht met een overstap al snel resulteren in een gemiste aansluiting. De meeste vliegtuigmaatschappijen maken namelijk gebruik van de minimale toegestane overstaptijd. 15 minuten vertraging kan dan al een gemiste aansluiting als gevolg hebben. Wanneer je de aansluiting mist moet de vliegtuigmaatschappij je een nieuwe vlucht aanbieden én compenseren als je meer dan drie uur later op de bestemming aankomt. Dit recht heb je als passagier alleen wanneer je de gehele vlucht in één boeking hebt staan. Boek dus altijd je gehele vlucht in één keer, dan ben je beter beschermd in het geval van een gemiste aansluiting.

Krijg tot € 600 terug voor je vertraagde vlucht

De hoogte van een vergoeding bij vluchtvertraging zijn wettelijk bepaald. Voor vluchten tot 1500 km heb je recht op € 250. Bij vluchten tussen de 1500 en 3500 km is dit € 400 en bij vluchten van meer dan 3500 km is de vergoeding € 600. Helaas worden deze vergoedingen vaak onterecht afgewezen door de vliegtuigmaatschappijen. EUclaim helpt passagiers in dat geval bij het krijgen van de vergoeding waar ze recht op hebben. Door onze jarenlange ervaring heeft de juridische afdeling een slagingspercentage van 97% en hebben wij al ruim 261.391 passagiers succesvol geholpen op basis van no cure, no pay. Wij nemen al het werk uit handen. Je hoeft alleen maar je vluchtnummer en datum in te vullen en wij doen de rest. Vertraging? Geen probleem, EUclaim!

Lees hier het artikel op Columbus Travel.

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Kerstshoppen in Londen: vlieg je rijk!
Volgende blogartikel
Wintertip: Stedentrip Stockholm
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding