Vertraagde vluchten bijna verdubbeld in eerste kwartaal 2015

Uit cijfers van EUclaim blijkt dat het aantal vertraagde vluchten* in het eerste kwartaal van 2015 bijna verdubbeld is ten opzichte van dezelfde periode in 2014. Het aantal vertragingen is met maar liefst 94% toegenomen, het aantal annuleringen is gestegen met 86%.

Vliegtuigen aan de gate Schiphol

In het eerste kwartaal zien wij een grote stijging in het aantal incidenten op Nederlandse luchthavens. 1.591 vluchten zijn in 2015 geannuleerd, tegenover 855 annuleringen in 2014.  

Oorzaak stijging incidenten

32% van het totaal aantal incidenten vond plaats tijdens de laatste vier dagen in maart. Dit is vooral te wijten aan de storm die over Nederland trok. Ook de grote stroomstoring op Schiphol 27 maart heeft een grote verstoring van het vliegverkeer veroorzaakt.

Prestatie Nederlandse luchtvaartmaatschappijen

KLM laat meer dan een verdubbeling zien van het aantal vertragingen tijdens het eerste kwartaal. 38% van deze stijging is weer te wijten aan de laatste vier dagen van maart met slecht weer en stroomstoring.

Transavia’s vertraagde vluchten zijn gestegen met 55% ten opzichte van vorig jaar. Arke en Corendon Dutch Airlines doen het een stuk beter in 2015, waarbij Corendon Dutch Airlines zelfs geen enkele vlucht met meer dan 3 uur vertraging heeft uitgevoerd.

Kanttekening bij deze statistieken is dat KLM en Transavia frequenter vlogen op Nederlandse luchthavens tijdens het eerste kwartaal dan Arke en Corendon Dutch Airlines

9% van alle Jetairfly vluchten naar Nederland vertraagd

Opvallend bij de vertragingen op Nederlandse luchthavens is de prestatie van het Belgische Jetairfly die samen met Arke vluchten uitvoert naar Amerika en Afrika. 9% van alle Jetairfly vertrekken en aankomsten in Nederland hadden een vertraging van meer dan 3 uur. Vlucht JAF 122 op 2 februari van Miami via Brussel naar Amsterdam spant de kroon met een aankomstvertraging van 23 uur en 10 minuten.

*onder vertraagde vluchten wordt verstaan; een vlucht met meer dan 3 uur aankomstvertraging, die als zodanig onder de EU Verordening 261/2004 valt.

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Franse luchtverkeersleiding staakt? Dan wordt het goed weer!
Volgende blogartikel
Uitspraak rechter: schade door botsing tijdens parkeren geen overmacht
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding