Verslechtering passagiersrechten van de baan

We houden jullie al langere tijd op de hoogte van de ontwikkelingen met betrekking tot passagiersrechten. Er was een nieuwe Verordening in de maak, die niet positief zou uitvallen voor passagiers. De vertragingstijd waarbij recht is op een vergoeding zou omhoog gaan en het compensatiebedrag zou naar beneden worden bijgesteld. Vandaag hebben wij echter geweldig nieuws! Passagiersrechten zoals deze nu vastgelegd zijn in de Verordening blijven ongewijzigd. Dit is gisterenavond door Staatssecretaris Mansveld bevestigd aan de Tweede Kamer.

Luchtvaartmaatschappijen zijn niet blij met deze ontwikkelingen. Zij hebben een sterke lobby gevoerd in Brussel voor versoepeling van de regels. Vooral het compenseren van passagiers bij een technisch mankement wilden zij aanpakken. Het is natuurlijk wél goed nieuws voor passagiers, die bij een vertraging van 3 uur gewoon recht blijven houden op een vergoeding.

De reden dat de nieuwe Verordening voorlopig geschrapt is, is opmerkelijk. In de Verordening staat vermeld dat de regels niet gelden voor de luchthaven van Gibraltar, omdat er al honderden jaren een strijd is tussen Spanje en Engeland om dit grondgebied. Engeland wil dat dit aangepast wordt en dat ook passagiers die vliegen van of naar Gibraltar recht hebben op een vergoeding. De EU durft zich niet  te branden aan deze eeuwenoude kwestie, waardoor er geen akkoord bereikt kan worden over de nieuwe regels.

Top nieuws voor luchtvaartpassagiers! 

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Rechter geeft extra tijd voor onderzoek Transavia kerosinelekkages
Volgende blogartikel
Vaarwel PH-AHX
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding