Veel vertragingen naar Marokko tijdens zomermaanden

Tijdens de zomermaanden hebben wij een piek in vertragingen gezien bij Royal Air Maroc. Gedurende de maanden juli en augustus 2014 waren 6,94% van alle vertrekkende Royal Air Maroc vluchten vanaf Amsterdam vertraagd of geannuleerd. Ter vergelijking; het gemiddelde aantal vertraagde en geannuleerde vluchten op Schiphol ligt normaal rond de 1%.

Vliegtuig arm in de lucht

Vluchten naar Nador waren het meest vertraagd. Opvallend is dat bijna de helft van alle vertragingen plaatsvond in de week van het Suikerfeest. Veel passagiers zijn hierdoor verlaat op familiebijeenkomsten aangekomen, wat natuurlijk erg vervelend is.

Hieronder een overzicht met de vertraagde en geannuleerde vluchten van Royal Air Maroc:

vertraagde en geannuleerde vluchten royal air maroc

Veel van de hierboven genoemde vluchten zijn uitgevoerd met een vliegtuig dat is ingehuurd van de Spaanse maatschappij Swiftair. Het gaat om een MD-83 met bouwjaar 1988.

Top 3 langste vertragingen Amsterdam-Nador

De passagiers met bestemming Nador zijn niet alleen benadeeld met de meeste vertragingen, maar waren ook nog eens de langste vertragingen. Zie hier de top 3 langste vertragingen naar Nador:

  1. 26 juli 2014 AT671 Amsterdam – Nador / 19:55 uur vertraging
  2. 07 augustus 2014 AT671 Amsterdam – Nador / 10:36 uur vertraging
  3. 03 augustus 2014 AT671 Amsterdam – Nador / 10:02 uur vertraging

Recht op een vergoeding

Was jij deze zomer vertraagd met Royal Air Maroc? Lees dan gauw verder om te bekijken wat je rechten zijn.

Passagiers die een vertraging van meer dan 3 uur hebben opgelopen tijdens hun vlucht naar Marokko kunnen een beroep doen op de EU verordening 261 en een vergoeding aanvragen voor het ongemak. Op basis van de EU regelgeving hebben deze passagiers recht op EUR 400,- per passagier. Ook op de vluchten naar Amsterdam van Royal Air Maroc hebben zich veel vertragingen voorgedaan. Helaas kunnen deze gedupeerde passagiers geen aanspraak maken op een vergoeding. Zij zijn met een niet-Europese maatschappij vanuit een niet-Europees land vertrokken, waardoor de situatie niet onder de EU regelgeving valt.

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Ik dien mijn claim in en dan?
Volgende blogartikel
Piloten verliezen passagier uit het oog
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Gecontroleerd door

Paul Vaneker is Senior Flight Intelligence en heeft bij KLM en Transavia gewerkt. Verschijnt veel in de media om op te komen voor rechten van passagiers. Bekend van nu.nl, NOS, Volkskrant, Telegraaf, AD en Parool.

Meer over Paul
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding