Van Nederland naar Rome, welke vliegtuigmaatschappij is het beste?

Vliegen van Nederland naar Rome en andersom is zo gedaan. Na twee uur in het vliegtuig ben je al op je eindbestemming. Soms gaat er nog wel eens iets mis en dat is erg vervelend.  Vooral wanneer je maar een korte stedentrip hebt gepland en bij vertraging de helft van je vakantieweekend kwijt bent. Daarom zetten wij op een rij met welke vliegtuigmaatschappij je de minste kans hebt om  vertraging op te lopen.

Colosseum in Rome in de avond

KLM, Alitalia, Transavia, Vueling, Easyjet en Ryanair zorgen ervoor dat er in het zomerseizoen 101 vluchten per week van en naar Rome gaan. Dit zijn gemiddeld meer dan 14 vluchten per dag, dat is een behoorlijk aantal.

Vertraagde vluchten van en naar Rome

In de periode van 1 januari tot en met 31 juli 2015 vlogen er in totaal 2693 vluchten van Nederland naar Rome. 92 van deze vluchten zijn geannuleerd en 24 vluchten zijn meer dan drie uur vertraagd. Op de terugweg, van Rome naar Nederland, gaat het iets beter. Van de 2693 vluchten in dezelfde periode zijn er  92 geannuleerd en 19 meer dan drie uur vertraagd.

Vueling het meest vertraagd

Vueling is koploper als het gaat om problemen, gevolgd door Easyjet. Zij zijn samen al goed voor 67% van vertraagde vluchten. Wel moet daarbij vermeld worden dat de hoeveelheid annuleringen dit jaar is gestegen door de terminalbrand op de luchthaven van Fiumicino. Hierdoor mochten er minder vluchten landen en vertrekken op de airport.

Dit jaar hebben alleen Transavia en Ryanair nog geen vertragingen van meer dan drie uur veroorzaakt. Op basis van onze cijfers is het dus verstandig om met Transavia of Ryanair naar Rome te vliegen, zo heb je de minste kans op een vluchtvertraging.

Foto: Flickr.com

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Surinam Airways presteert beter in 2015
Volgende blogartikel
Aandacht Tweede Kamer voor compensatie bij vertraagde vluchten
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding