Van Fashion week tot de Classic Car show; Londen in februari

Zowel mannen als vrouwen kunnen hun hart ophalen in de Britse hoofdstad deze maand! Wij hebben 10 tips op een rijtje gezet waarmee jij je London trip een unieke wending geeft. Zo kun je deze stad in al haar glorie ervaren, zoals niemand haar ooit eerder zag.

London bridge verlicht in de avond aan de theems
  1. London Fashion week

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen. Vanaf 17 februari tot en met 21 februari kun je genieten van de mooiste catwalk shows en vele beroemdheden spotten in hartje Londen. Het lente en zomer seizoen wordt ingeluid met vele designer shows. Tijdens het London fashion week festival kun je zelf ook een kijkje achter de schermen nemen en je mengen tussen de ontwerpers en het fashion wereldje. Je kunt hier zelfs exclusieve items kopen voordat ze de winkels ingaan. Tip: breng wel een goed gevulde portemonnee mee.

Locatie: 180 The Strand, London.

  1. London Classic Car show

Kom de oude Topgear presentatoren tegen op de London Classic Car show terwijl je de prachtigste oldtimers kunt bewonderen. Legendarische auto’s gegarandeerd, met de nodige dosis autohelden natuurlijk. Wat je zeker niet mag missen is de tentoonstelling van Ferrari. Alle klassiekers die noemenswaardig zijn kun je hier zien!

Locatie: 1 Western Gateway, Royal Victoria Dock, London

  1. Elke dag is pannenkoeken dag

Met het hele gezin genieten van de lekkerste pannenkoeken, wie wil dat nou niet? Op 28 februari kun je genieten van nationale pannenkoeken dag in Londen! Het kondigt van oudsher het einde van het vasten aan. Er worden pannenkoeken races gehouden in Londen voor het goede doel. Welke je absoluut niet mag missen? De Parlementaire Pannenkoeken race waarbij politici en journalisten de strijd aangaan voor het goede doel.

Caramel, gesmolten chocolade en marshmellows? Of zelfs met pulled pork en druipende kaas. De lekkerste pannenkoeken kun je eten bij The breakfast club en Canalside.

  1. Magisch lichtfestival in Chiswick

Voor alle leeftijden blijft het een plezier. Dansende lichtjes in het donker, bijzondere figuren en felle kleuren. In Chiswick kun je het Chinese Nieuwjaar vieren met een bezoek aan de magische tuinen van het lichtfestival. Het festival is zowel speels als educatief. Van de zijderoute, via het Colosseum tot aan het Britse parlement, de hele geschiedenis komt voorbij.

Locatie: Chiswick house, London

  1. Ontdek eens Cambridge

Dicht bij Londen ligt Cambridge. Een Universiteitsstad vol geschiedenis die je een keer gezien moet hebben. Wandel door de oude straten met kleine winkeltjes, eet een stevige maaltijd in een Engelse pub en maak een tochtje met de beroemde sloepen van Cambridge University. In februari kun je het Cambridge history festival bezoeken. Verschillende musea laten de rijke geschiedenis van Cambridge tot leven komen. Leerzaam en leuk! Cambridge ligt op ongeveer 45 minuten reizen vanaf Londen en is goed te bereiken met het openbaar vervoer.

De snelste weg naar Londen

Er zijn talloze manieren om naar Londen te vliegen. Vanaf Amsterdam kun je met KLM, British Airways, easyJet en Cityjet vliegen. Vanaf Eindhoven vlieg je met Ryanair en vanaf Rotterdam vlieg je met British Airways of Cityjet. Genoeg om uit te kiezen dus! De langste vertraging stond vorig jaar op naam van easyJet tussen Amsterdam en London Gatwick. Ryanair presteerde het best met slechts 22 minuten als langste vertraging tussen Eindhoven en London Stansted. Londen heeft 5 vliegvelden om uit te kiezen. London City ligt als enige luchthaven middenin de stad, de vluchten zijn dan ook wat duurder als je op dit vliegveld wilt vliegen. Stansted, Heathrow en Gatwick zijn met het openbaar vervoer goed verbonden met de stad.

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Vlucht geannuleerd door storm: Wat zijn je rechten?
Volgende blogartikel
Vertraging tijdens de voorjaarsvakantie? EUclaim helpt!
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding