Van der Lans vs. KLM: ontknoping in zicht

Morgen verwachten wij het arrest van het Europese Hof van Justitie in de belangrijke zaak Van der Lans vs. KLM. Een Amsterdamse rechter heeft vragen gesteld naar aanleiding van een zaak die is aangespannen door passagiers op een vertraagde KLM vlucht. Is een technisch mankement onvoorzien en daarmee een buitengewone omstandigheid? Dit is de belangrijkste vraag waar morgen een antwoord op verwacht wordt. In het Wallentin-Hermann arrest is deze vraag al eens beantwoord, maar volgens de rechter niet duidelijk genoeg.
In mei heeft er in de zaak een hoorzitting plaatsgevonden in Luxemburg. EUclaim was hierbij aanwezig, alsmede KLM, de Nederlandse regering en de Europese Commissie. Een van de aanwezige EU rechters heeft tijdens deze hoorzitting aangegeven dat het bekend is dat een vliegtuig stuk kan gaan en dit niet als onvoorzien aangemerkt kan worden. De EU rechters leken niet onder de indruk te zijn van de argumenten die KLM heeft aangevoerd.

KLM probeert arrest te voorkomen

KLM heeft inmiddels de rechtszaak in Nederland geschikt met de passagiers. Zij hoopten hiermee wellicht de zaak ook bij het Europese Hof van Justitie van tafel te vegen, maar niets is minder waar. KLM kan zelf geen verzoek doen om een prejudiciële beslissing in te trekken. Alleen het nationale gerecht is hiertoe bevoegd. Het Europese Hof van Justitie zal morgen de prejudiciële vragen gewoon beantwoorden. Wij zien de uitkomst met vertrouwen tegemoet!
Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Vliegtuigeten: zoveel mensen, zoveel meningen
Volgende blogartikel
Van der Lans vs. KLM: Europese Hof stelt passagier in gelijk
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel