Twee tegengestelde terminals

Op het moment dat ik in mijn stoel ging zitten van mijn vlucht vanaf Istanbul, viel ik als een blok in slaap en ik schrok pas wakker toen de Boeing 737 van Turkish Airlines met een harde klap landde in Caïro.

EUclaim vliegtuigje op de luchthaven van Cairo

De vlucht kwam aan in de moderne terminal 3, die voornamelijk gebruikt wordt voor StarAlliance vluchten. De terminal zag er prachtig uit en was van alle gemakken voorzien – in tegenstelling tot de oude terminal, waar ik iets later achter zou komen… Na weer een visum gekocht te hebben ($15,=) en nadat mijn koffer uitgebreid doorzocht was door de douane, ging ik op weg naar de oude terminal, terminal 1. Gelukkig had ik me goed voorbereid en wist ik dat er sinds kort een monorail tussen de terminals reed, want de vele taxichauffeurs die me besprongen toen ik naar buiten kwam, beweerden bij hoog en laag dat je alleen per (belachelijk dure!) taxi bij de andere terminal kon komen.

Ik negeerde de taxichauffeurs, liep naar het monorailstation en 10 minuten later stond ik voor terminal 1, die gesloten leek. Zodra ik echter dichterbij kwam, kwamen er gelijk 3 medewerkers van het vliegveld op me afgerend die zeiden dat ze me ‘tegen een kleine vergoeding’ wel naar binnen konden laten. Daar ging ik uiteraard niet op in en ik besloot in het zonnetje te wachten tot er meer mensen naar binnen wilden. Pas na ongeveer een halfuur waren er meer passagiers en voor hen ging de terminal zonder problemen open. Ik kwam er meteen achteraan, maar van mij werd weer ‘een fooitje’ verwacht en anders bleef de deur dicht. Uiteindelijk heb ik het wisselgeld van mijn visum maar gegeven, ik moest immers toch inchecken!

Eenmaal ingecheckt begaf ik mij naar de business class lounge, waar ik me op dit moment zit te verbazen over dit vliegveld: al het meubilair ziet eruit alsof het er al minstens 100 jaar staat, er is nergens een toilet te bekennen en niemand heeft hier ooit van een rookverbod gehoord. Erg fascinerend dus, hoe verschillend de twee terminals zijn! Ik kijk hier nog even een uurtje mijn ogen uit en dan vlieg ik met Etihad Airways naar Abu Dhabi! Ik ben benieuwd!

Check uw vlucht
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding