Time to say goodbye

Het zit erop! Na een fantastische reis van een paar weken te hebben gemaakt, ben ik zojuist ingecheckt voor mijn laatste van de 16 vluchten van deze reis: over een aantal uur vlieg ik van Hong Kong naar Amsterdam en komt een einde aan een geweldige ervaring! Voor een vliegtuigliefhebber als ik is het wel een mooi einde van deze reis: ik sluit af met een vlucht van ruim 13 uur met één van ’s werelds vijfsterrenmaatschappijen - Cathay Pacific!

Sinds mijn laatste blog heb ik er alweer twee vluchten op zitten: van Ho Chi Minhstad naar Taipei en meteen door naar Hong Kong. Op de eerste vlucht van die twee had ik hetzelfde cabinepersoneel als van Taipei naar Ho Chi Minhstad toe. Hun mond viel letterlijk open van verbazing toen ik een paar uur na aankomst weer aan boord van hetzelfde vliegtuig kwam! Dat zorgde uiteraard voor een paar leuke gesprekken en tijdens de hele vlucht werd er goed voor me gezorgd – mijn glas was geen seconde leeg!

Helaas liep de vlucht door Air Traffic Control boven het Chinese luchtruim wat vertraging op, waardoor ik nog maar 40 minuten had voor mijn overstap in Taipei, flink rennen dus! Gelukkig haalde ik mijn overstap precies en ging ik aan boord van mijn komende vlucht: weer uitgevoerd door de Hello Kitty-jet! Alweer verbaasde ik me over de uitbundigheid van de Hello Kitty-versieringen (zelfs het ijs bij het toetje was in Hello Kitty-vorm!), maar dat duurde niet lang: binnen anderhalf uur stond ik alweer aan de grond in Hong Kong!

De afgelopen dagen heb ik mij erg vermaakt in deze stad, wat een geweldige combinatie van Oost en West! Op het ene moment waan je je in Manhattan en zodra je de hoek om gaat, sta je opeens op een Chinese markt! De tijd die ik in Hong Kong had, heb ik zo goed mogelijk besteed: ik heb de meeste bezienswaardigheden kunnen zien en ook flink kunnen shoppen – Hong Kong is immers een belastingvrij winkelparadijs!

Na een paar vermoeiende dagen heb ik vanmiddag mijn koffer in de stad afgegeven bij een check in-balie van Cathay Pacific en na een laatste ronde sightseeing ben ik naar het vliegveld gegaan. Ik geniet nu in de lounge van een laatste Aziatische maaltijd en ga straks boarden voor mijn laatste vlucht.

Op naar Nederland!

Check uw vlucht
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding