Schiphol – Op naar India!

Mijn reis is begonnen! Vanmiddag ben ik (vergezeld door mijn veel te grote koffer, een rugzak als handbagage en natuurlijk het EUclaim-vliegtuigje) in de trein naar Schiphol gestapt. Daar checkte ik in voor mijn eerste vlucht van de komende weken en na de veiligheids- en paspoortcontrole ben ik doorgegaan naar de lounge van British Airways.

De komende tijd zal ik vrij veel schrijven over ‘lounges’ op vliegvelden, dus een beetje achtergrondinformatie is misschien wel op zijn plaats. Veel luchthavens hebben een aantal lounges die voornamelijk gericht zijn op zakelijke reizigers: het zijn eigenlijk wachtruimtes waar je op een rustige manier kunt wachten op je vlucht en met gratis internet en zakelijke faciliteiten (computers, printers, etc.) nog wat kunt werken voor je in het vliegtuig stapt – zonder dat je last hebt van de chaos van de vertrekhal. De meeste lounges zijn toegankelijk voor business of first class-passagiers en frequent flyers. De afgelopen jaren hebben veel lounges een grote ontwikkeling doorgemaakt: waar het eerst echt ‘wachtruimtes’ met wat zakelijke faciliteiten waren, concurreren luchtvaartmaatschappijen steeds meer met elkaar door ontzettend luxe lounges te ontwikkelen. Bij sommige maatschappijen hoef je niet gek op te kijken als je een bubbelbad, à la carte restaurant, cocktailbar, massagesalon of zelfs een kapper in de lounge tegenkomt – alles om de zakelijke reiziger of frequent flyer zo relaxed mogelijk aan zijn vlucht te laten beginnen. En het mooiste van alles: alle faciliteiten zijn meestal inbegrepen in de prijs van je vliegticket!

British Airways lounge
Op deze reis doe ik een aantal van die bijzondere en luxe lounges aan en ik zal telkens een kort verslagje schrijven en het EUclaim-vliegtuigje in de lounge op de foto zetten. Zoals gezegd, ben ik op Schiphol dus in de British Airways lounge gaan zitten. De British Airways lounge op Schiphol is recent vernieuwd heeft heerlijke luie stoelen waar je onder het genot van een (gratis) biertje of glaasje whisky kunt genieten van het prachtige uitzicht over Schiphol. Dankzij de ramen van vloer tot plafond zie je alles wat er op de luchthaven gebeurt en kun je op een relaxte manier aan je reis beginnen. Ik ga hier in de lounge zometeen nog wat werken en dan stap ik aan boord van mijn eerste vlucht: een kort stukje over de Noordzee naar Londen-Heathrow. Daar blijf ik een nachtje slapen en daarna vlieg ik door op mijn langere vluchten richting het Midden-Oosten en vervolgens India. Hou de site van EUclaim de komende tijd in de gaten om mijn reis stap voor stap te kunnen volgen!

Reistip
Bij veel lounges kan je ook tegen betaling naar binnen als je economy class vliegt en geen frequent flyer bent. Als je relaxed aan je reis wilt beginnen of op een prettige manier een lange overstap wilt uithouden, is dat vaak de moeite waard. Eén keer een bedrag rond de €25,- betalen en daarvoor een relaxte wachtruimte met gratis eten, drinken en ontspanningsfaciliteiten terugkrijgen is vaak een goede deal voor een paar uur op een vliegveld!

Check uw vlucht
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding