Ready for takeoff!

Het is zover: mijn colleges zijn voorbij, mijn tentamen is achter de rug en het is vakantie! Tijd om mijn grootste hobby te gaan uitoefenen: reizen! Oorspronkelijk zou mijn reis starten vanaf onze eigen luchthaven Schiphol, maar wegens een schemawijziging van de luchtvaartmaatschappij was het niet meer mogelijk om op het door mij gewenste tijdstip te vertrekken, vandaar dat ik op het laatste moment ben uitgeweken naar onze zuiderburen: ik vlieg vanaf luchthaven Zaventem bij Brussel.

Vrijdag ben ik al afgereisd naar België omdat ik erg vroeg op het vliegveld aanwezig moest zijn. Om het nuttige met het aangename te combineren heb ik er maar een ministedentrip Antwerpen van gemaakt, compleet met bierproeverij!

Het vliegveld van Brussel is volledig in de kerstsfeer, met tientallen kerstbomen en een heus kerstkoor. Vanwege de kerstvakantie verwachtte ik enorme drukte, maar dat viel gelukkig mee: ik was de enige bij de incheckbalie van Adria Airways! De grondstewardess was erg verbaasd dat ik een overstaptijd van maar liefst 12 uur had in Ljubljana en ik legde haar uit dat ik graag de stad wilde bekijken. Ze snapte er niets van en bood tot drie keer toe aan mij om te boeken naar een rechtstreekse vlucht naar Istanbul, mijn eindbestemming van vandaag. Ik hield stug vol en heb mijn overstap in Slovenië behouden!

Na een snel ontbijt in de lounge van Brussels Airlines sta ik nu op het punt te boarden bij mijn eerste vlucht van Adria Airways, die me zometeen in ongeveer anderhalf uur naar Ljubljana, de hoofdstad van Slovenië brengt. Ik begin mijn reis 'klein': niet alleen is dit de kortste vlucht van mijn trip, ook is het het kleinste vliegtuig (CRJ200, met ruimte voor 40 personen) en vlieg ik naar de kleinste stad waar ik op deze reis kom: Ljubljana! Daar breng ik de hele dag door om vervolgens met nog veel meer tussenstops via Noord-Afrika en het Midden-Oosten naar Zuidoost-Azië te vliegen.

Benieuwd naar mijn vluchten en de luchthavens die ik aandoe? Hou deze site dan goed in de gaten!

Check uw vlucht
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding