Parijs – Bijna thuis

Na het schrijven van mijn vorige blog heb ik een paar uur heerlijk geslapen in mijn ‘hotelkamer’ in de indrukwekkende lounge van Qatar Airways. Vervolgens was het tijd om even op onderzoek uit te gaan in de grote Al Safwa lounge.

Er was vanalles te vinden: luxe winkels, een soort arcadehal, een spa compleet met bubbelbad en uiteraard een aantal bars en restaurants. Door de vele faciliteiten en luxueuze uitstraling vergeet je haast dat je op een vliegveld bent! Ik besloot snel even te ontbijten en na een kopje koffie en een paar croissantjes was het tijd om aan boord te gaan van de Airbus A380 die me naar Parijs zou brengen.

Op de luchthaven van Doha wordt bij grote toestellen als de A380 gebruik gemaakt van 2 aparte gates bij het boarden: 1 voor de bovenverdieping en 1 voor de benedenverdieping van het toestel. Er stond totaal geen rij en voor ik het wist, liep ik door de slurf het gigantische toestel in. Ik mocht plaatsnemen in de ruime stoel helemaal links voorin het toestel (stoel 1A). De cabine deed erg luxueus, ruim en elegant ingericht aan – fantastisch om op zo’n manier te kunnen reizen! Na een paar drankjes voor vertrek vertrok het grote vliegtuig voor de 7 uur durende vlucht richting Parijs. Door de goede service, het heerlijke eten en –misschien wel het leukste- de ontzettend gezellige en ruime bar aan boord van het vliegtuig vloog de tijd letterlijk en figuurlijk voorbij. Tegenwoordig plaatsen steeds meer luchtvaartmaatschappijen een bar in hun grootste toestellen, maar die van Qatar Airways is misschien wel mijn favoriet: de bar is chique vormgegeven, er is veel zit- en stagelegenheid op banken en krukken en er zijn altijd wel wat passagiers gezellig aan het socializen onder het genot van een cocktail of glaasje champagne. Een perfecte manier om te reizen!

Cathay Pacific lounge – Parijs
Na een gezellige tijd gehad te hebben aan de bar in het vliegtuig, werd de daling naar Parijs alweer ingezet. Daar moest ik met bussen en treintjes een erg ingewikkelde en tijdrovende overstap doen en op het moment van schrijven zit ik met een drankje in de mooie lounge van Cathay Pacific met een prachtig uitzicht over de startbaan (met op de achtergrond in de verte de Eiffeltoren zichtbaar) te wachten op mijn volgende vlucht. Cathay Pacific is de nationale luchtvaartmaatschappij uit Hongkong, maar omdat mijn volgende vlucht is uitgevoerd door een partner airline (British Airways), heb ik toegang tot deze ‘Aziatische lounge’ – compleet met heerlijk Aziatisch eten en een heuse noedelbar. Een leuke en exotische manier om nog even op mijn vlucht te wachten voordat ik aan mijn laatste 2 vluchten van deze reis begin: met British Airways via Londen naar Amsterdam!

Check uw vlucht
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding