Vrouw op luchthaven - EUclaim

Replace me

With actual text

Schiphol heeft zijn derde plaats te danken aan de soepele overstappen en de efficiëntie. Overigens is deze lijst voor luchthavens die meer dan 25 miljoen passagiers op jaarbasis vervoeren. Nog een leuke opsteker voor onze nationale luchthaven is dat Café Rembrandt op Schiphol Plaza is uitgeroepen tot ’s werelds beste airport bar.

Hierbij de Top 10 van de World Airports Awards van de grote luchthavens:

Singapore Changi airport
Incheon International Airport in Seoel, Zuid-Korea
Schiphol
Hong Kong International Airport
Beijing Capital International Airport
München
Zürich
Vancouver
Tokyo
Londen Heathrow

De vijf beste airports van de wereld naast Schiphol

Het is fijn als u een comfortabele vlucht heeft, toch start de reis op het vliegveld. Een goede start en einde van de reis is bepalend voor hoe u de vakantie ervaart. Zijn de rijen voor de veiligheidscontroles lang en welke faciliteiten zijn er aanwezig zijn op de luchthaven? De beste airports van de wereld maken de reiservaring nog specialer!

man staat met 2 koffers buiten

Singapore Changi International Airport

Singapore Changi International Airport is maar liefst zes keer op rij gekozen tot de beste airport van de wereld. Waarom? Het vliegveld heeft een bioscoop die 24 uur per dag open is, diverse bloementuinen en ook u kunt zelfs baantjes trekken in het zwembad op het dak. Niet alleen zijn er hier verschillende mogelijkheden voor vermaak; reizigers prijzen het vliegveld vooral om de dienstverlening, geweldige architectuur en efficiëntie.

Vanaf Amsterdam gaan er verschillende rechtstreekse vluchten naar Singapore. U vliegt binnen 12,5 uur met Singapore Airlines of KLM naar Singapore. Een ticket kost ongeveer €700.

Seoul Incheon International Airport

Op een eiland vlakbij Seoel ligt Incheon International Airport, de thuisbasis van luchtvaartmaatschappij Korean Air. Deze luchthaven heeft een reputatie hoog te houden, aangezien Incheon als een van de topluchthavens ter wereld bekend staat. Het wordt vooral geroemd om de aanwezige faciliteiten, zoals een ruim aanbod aan restaurants en winkels. Ook kunt u hier een museum vinden waar u zich kunt verdiepen in de Koreaanse cultuur, zo leert u nog eens wat onderweg!

Er gaan verschillende vluchten naar Seoel vanaf Amsterdam. Binnen 10,5 uur vliegt u met Korean Air of Lufthansa voor zo’n €800 per vliegticket.

Haneda International Luchthaven

Haneda International vindt u vlakbij Tokio, de hoofdstad van Japan. De luchthaven ligt zo’n twintig kilometer van het stadshart en is daardoor ideaal voor zakenreizigers en toeristen. Waarom kiezen passagiers graag voor Haneda? Vanwege de efficiëntie, hygiëne en een goed aanbod aan winkels. Ook kunt u hier een heerlijke massage boeken of uzelf even opfrissen in een daarvoor speciaal bestemde kamer. Zo kunt u weer fris en fruitig door naar de volgende vlucht.

Er gaan verschillende vluchten naar Tokio voor rond de €700. Je reist binnen 15,5 uur met enkele overstappen naar Tokio.

Hong Kong International Airport

Deze luchthaven is gebouwd op een kunstmatig aangelegd eiland voor de kust van Hongkong. Hong Kong International Airport is sinds de opening uitgegroeid tot een van de populairste luchthavens ter wereld. Dit ziet u goed terug in de cijfers. Er komen jaarlijks zo’n 70,5 miljoen passagiers op de luchthaven. Wat u hier allemaal kunt doen? U kunt bijvoorbeeld naar de golfbaan met negen holes bij Terminal 2, maar u kunt ook naar de bioscoop of een tentoonstelling.

Binnen 11 uur en 15 minuten vlieg je met KLM of Cathay Pacific naar Hong Kong. Zo kunt u voor €600 rechtstreeks naar Hong Kong, maar met een overstap wordt de prijs een stukje lager.

Munich Airport

De luchthaven in München staat bekend om de architectuur en korte rijen voor de veiligheidscontroles. De veiligheidscontroles kunnen namelijk plaatsvinden op meerdere plekken in de luchthaven, dit is afhankelijk van welke gate u vertrekt. Ook kunt u bij Munich Airport uw kind laten spelen in speelparadijs Kinderland, terwijl u geniet van een bakje koffie. Daarnaast kunt u een fietstocht maken in de omgeving van de luchthaven of een heuvel beklimmen om vanuit daar vliegtuigen te spotten.

Er gaan verschillende rechtstreekse vluchten naar München. Binnen anderhalf uur vliegt met KLM, Lufthansa of Eurowings voor rond de €120 per vliegticket.

Meer lezen over luchthavens

  • 2017-02-17

    Amsterdam Schiphol Airport is goedkoop

    Schiphol was vorig jaar even goedkoop als Dubai. Het afgelopen jaar behoorde Schiphol tot de goedkoopste grote luchthavens van Europa. Goed nieuws vindt staatssecretaris Sharon Dijksma.

  • 2015-06-30

    Brand op Fiumicino zorgt nog steeds voor problemen

    Afgelopen 7 mei heeft een brand  bij de bagageopslag in terminal 3 op de luchthaven Fiumicino in Rome gezorgd voor schade. Hierdoor zijn veel vluchten geannuleerd of vertraagd. Dit houdt nog zeker aan tot 12 juli. Dat de brand voor erge overlast zorgt is wel duidelijk. In de afgelopen tijd zijn er al meer dan 1412 geregistreerde vluchten geannuleerd en dan zijn de aangepaste vliegschema’s nog niet meegeteld.
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding