Op de grens van Europa en Azië

De tweede vlucht is alweer achter de rug en op het moment van schrijven zit ik in de fantastisch mooie, nieuwe lounge van Turkish Airlines op vliegveld Istanbul-Ataturk.

EUclaim vliegtuigje op de luchhtaven van Istanbul

Mijn vorige vlucht vertrok met bijna drie kwartier vertraging vanwege opvriezende mist op het vliegveld van Ljubljana. Toen we eenmaal konden boarden, bleek dat het oorspronkelijke toestel (CRJ900, met plaats voor 80 man) was omgeruild voor een groter exemplaar (Airbus A320 met 180 zitplaatsen, waarvan elke stoel gevuld was)! Voor veel mensen aan boord leek het haast de eerste keer dat ze vlogen: iedereen stond te dringen alsof ze bang waren dat het vliegtuig zonder ze zou vertrekken. Ook na afloop van de vlucht stond het gangpad al vol mensen die er meteen uit wilden, nog voordat het toestel überhaupt bij de gate was beland!

Bij aankomst in Turkije moest ik eerst een visum kopen (€15,=) voor ik mijn koffer kon ophalen en opnieuw kon inchecken. Nog geen halfuur later werd ik Turkije weer uitgestempeld, maar niet voor ik uitgebreid ondervraagd was over mijn bliksembezoekje aan dit land. Gelukkig leverde dit verder geen problemen op!

Nog een halfuurtje en dan ga ik boarden voor mijn vlucht met Turkish Airlines naar Caïro. Turkish Airlines is nu drie jaar op rij uitgeroepen tot beste maatschappij van Europa, dus ik ben heel benieuwd wat de tweeënhalf uur durende vlucht over de Middellandse zee mij te bieden heeft! Daarna wordt het alleen nog maar beter: in Caïro stap ik over op Etihad Airways, 5 jaar op rij verkozen tot ’s werelds beste maatschappij! Maar zover is het nog niet, nu eerst op naar Egypte!

Check uw vlucht
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding