In iets meer dan 40 minuten vloog de Airbus A320 over de Noordzee naar Londen en tijdens die korte vlucht was er ook nog tijd voor het serveren van een volledige maaltijd(salade) en twee drankjes – indrukwekkend op zo’n klein stukje! Door de korte vluchtduur en snelle start kwamen we alsnog min of meer op tijd aan op Heathrow – een mailtje naar EUclaim voor compensatie was dus niet nodig!

Na aankomst haalde ik mijn koffer op en stapte ik in de bus naar mijn hotel. Ik had bewust een nachtelijke overstap op Heathrow geboekt omdat ik met een heel bijzondere vlucht van Heathrow naar Abu Dhabi wilde vliegen – ik kon het dus niet riskeren dat ik die vlucht zou missen door een vertraagde of geannuleerde vlucht van Amsterdam naar Heathrow. In mijn hotel kon ik een paar uurtjes heerlijk slapen en vervolgens pakte ik de (gratis) bus naar Terminal 4 van Heathrow. Daar aangekomen had ik in no-time mijn koffer afgegeven, mijn boardingpasses gekregen en kon ik door de security naar de lounge.

Etihad Airways lounge Heathrow Airport
De lounge van Etihad Airways op Heathrow, waar ik op dit moment zit, is al een veel luxere lounge dan alleen een ‘wachtruimte’: op het moment dat ik binnenkwam, kreeg ik een rondleiding door de vriendelijke dame bij de receptie en werd ik meteen gevraagd of ik een (gratis!) spabehandeling wilde reserveren. Ik genoot van een heerlijke rugmassage en nam vervolgens plaats in het restaurant, waar ik zowel van het buffet als van het à la carte menu heerlijk kon ontbijten. Een glaasje champagne maakte het compleet: ik kan zometeen heerlijk uitgerust en ontspannen aan mijn vlucht beginnen – precies het doel van een lounge.

Meest luxe passagierstoestel
Zometeen vlieg ik met de Etihad Airways Airbus A380 van Londen naar Abu Dhabi. Dat is op dit moment één van de meest luxe passagierstoestellen waarbij first class-passagiers een heus ‘appartement’ tot hun beschikking hebben. Slapen, relaxen, heerlijk dineren of zelfs douchen: het kan allemaal aan boord! Ik kijk dan ook ontzettend uit naar deze vlucht. Benieuwd hoe het bevalt? Houd dan deze website in de gaten!

Reistip
Veel hotels op Heathrow bieden vrij dure shuttle services (4,50 pond per persoon per enkele reis) vanaf de luchthaven aan. Taxi’s op Heathrow zijn al helemaal erg prijzig. Wat veel mensen niet weten is dat het reguliere openbaar vervoer op en rond de luchthaven helemaal gratis is. Als je hotel zich op of nabij de luchthaven bevindt, kan je in veel gevallen dus gratis met de bus naar je hotel. Daarmee bespaar je flink – zeker als je met meerdere personen reist! Een zoekopdracht op internet op de ‘Heathrow free travel zone’ levert je alle informatie op die je nodig hebt.

Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding