Een uurtje Vietnam

Na lang wachten kon ik vanmorgen eindelijk in Taipei inchecken voor mijn volgende vlucht. Zoals ik verwacht had, was de grondstewardess erg in de war van mijn vluchtschema van vandaag: Taipei - Ho Chi Minhstad - Taipei - Hongkong.

EUclaim vliegtuigje op Ho Chi Minhstad

Ze snapte niet of ik nou naar Vietnam wilde, meteen naar Hongkong of eerst in Taiwan blijven. Ik legde uit dat ik graag de nieuwe Royal Laurel Class (een hele luxueuze business class) wilde proberen en dat ik daarom deze vlucht zo geboekt had. Ze haalde haar schouders op en checkte me in.

Na een nachtje in de terminal te hebben doorgebracht, was het erg fijn om in de lounge te kunnen douchen. De lounge van Eva Airways (‘Infinity lounge’) was erg spectaculair: het had meer weg van een moderne nachtclub dan van een vliegveldlounge! Na een snel ontbijt was het tijd om te boarden voor mijn vlucht naar Vietnam.

Toen ik plaatsnam in mijn zeer ruime stoel, viel ik eigenlijk meteen in slaap. Na het opstijgen werd ik nog even wakker en kon ik met één druk op de knop mijn stoel omzetten in een bed en vervolgens sliep ik heerlijk tot aan de landing op het vliegveld van Ho Chi Minhstad. Ik kocht een visum, ging door de immigratie en checkte mijn koffer opnieuw in. Omdat er op dat moment een netwerkstoring was, kon mijn bagagelabel niet geprint worden en werd mijn koffer voorzien van een handgeschreven briefje met daarop de bestemming – als dat maar goed gaat!

Ik begaf me weer naar de immigratie en op de vraag hoe lang ik in Vietnam geweest was, kon ik antwoorden met ‘ongeveer 1 uur!’ – iets waar de mond van de inspecteur natuurlijk van openviel! Ik werd het land weer uitgestempeld en geniet nu nog even van een paar Vietnamese loempia’s voor ik zometeen weer begin aan de 3,5 uur terug naar Taipei!

Check uw vlucht
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding