Doha – Vertraging!

Na een heerlijke week op de goudgele stranden van het prachtige Goa, was het voor mij weer tijd om te beginnen aan mijn (lange) terugreis naar Nederland – te beginnen met een binnenlandse vlucht van Goa naar Mumbai.

Op de website Flightradar24 zag ik dat mijn binnenkomende vlucht netjes op tijd was en ik verwachtte dan ook op tijd richting Mumbai te kunnen vertrekken. Dat verliep echter niet geheel volgens plan: de luchthaven van Goa wordt ook gebruikt als luchtmachtbasis en op het moment dat mijn vlucht zou vertrekken, werd er plotseling besloten dat het tijd was om wat te gaan oefenen met de straaljagers. Bijna 2 uur lang stonden wij in de brandende zon te wachten tot het tijd was om op te stijgen en uiteindelijk zetten we koers richting Mumbai – zo’n 3 kwartier vliegen verderop.

Etihad Airways lounge – Mumbai
Daar aangekomen haalde ik snel mijn koffer op en ging ik naar de vertrekhal om hem vervolgens opnieuw in te checken bij Etihad Airways. Ik was blij dat ik een ruime overstap geboekt had, want ik reisde op 2 losse tickets: in het geval van een gemiste aansluiting heb je dan gewoon ‘pech’ en zijn de luchtvaartmaatschappijen niet verplicht je een nieuwe vlucht aan te bieden – iets wat ze bij een overstap op 1 ticket wél moeten doen! Ondanks dat ik met 2 uur vertraging was aangekomen, was ik nog netjes op tijd voor mijn volgende vlucht. Ik ging door de paspoortcontrole en kon nog even genieten van de prachtig luxe first class-lounge: ik had een à la cartediner, een voetmassage en een kleine whiskyproeverij – een geweldige manier om je reis te beginnen!

Lounge in Mumbai

De wachttijd vloog voorbij en al snel was het tijd om te boarden. Ik bleek (net als op de heenweg) de enige passagier in first class te zijn en dankzij de fantastische service van de stewardessen van Etihad voelde ik me meteen thuis. Na een lichte maaltijd gegeten te hebben, werd mijn bed opgemaakt en kon ik nog een paar uurtjes slapen voor we aankwamen in Abu Dhabi. In Abu Dhabi was het noodweer en er waren dan ook veel vertraagde en geannuleerde vluchten. Mijn vlucht naar Doha was enige uren vertraagd, dus ik had tijd genoeg om nog een dutje te doen in de lounge, een verfrissende douche te nemen en me bij de kapsalon te laten scheren – het is wel duidelijk dat de lounge van Etihad Airways in Abu Dhabi erg veel voorzieningen heeft!

Qatar Airways lounge – Doha
Na de korte vlucht van Etihad naar Doha, zette ik koers naar de pas geopende Al Safwa-lounge van Qatar Airways. Dat is misschien wel de meest luxe lounge die ik ooit heb gezien: hij is gigantisch groot en heel strak en minimalistisch ingericht met veel wit marmer, designmeubelen en waterkunstwerken. Erg indrukwekkend! Door het erg late tijdstip, ben ik haast de enige passagier in de lounge op dit moment, wat het geheel alleen maar groter en indrukwekkender doet lijken. Ik heb zojuist de sleutel gekregen van een heuse hotelkamer in de lounge, zodat ik nog even een paar uur kan slapen en mezelf op kan frissen in de badkamer voordat ik weer verder vlieg – een geweldige service!

Lounge in Doha

Check uw vlucht
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding