Ik was ontzettend onder de indruk van de cabine: in tegenstelling tot alle andere grote vliegtuigen, was er in dit toestel maar één gangpad, wat betekende dat er enorm veel ruimte was. Etihad noemt de ‘stoelen’ in dit toestel ‘appartementen’ – je krijgt dan ook veel meer ruimte dan alleen een stoel: iedere passagier in first class heeft – naast een heerlijke stoel- een grote bank om op te relaxen (tevens om te toveren tot volledig bed), een kledingkast en een heuse make up-tafel. Het toestel is waarschijnlijk de meest luxe manier om (los van een privévliegtuig) mee te reizen en het is fantastisch dat dat door handig gebruik te maken van frequent flyer miles verrassend betaalbaar is.

Terwijl ik mij verbaasde over de luxe, werd er een glaasje champagne ingeschonken voor vertrek, een goed begin van de vlucht! Na het vertonen van de veiligheidsinstructie (onder het genot van nóg een glaasje champagne) vertrok het enorme vliegtuig richting het Midden-Oosten. Omdat mijn stoel achterstevoren stond, was het opstijgen een bijzondere ervaring!

Het mag voor zich spreken dat de vlucht werkelijk waar fantastisch was: van een 7-gangenlunch tot wat hapjes en cocktails in de bar aan boord tot douchen op 10 kilometer hoogte: de volledige ervaring was haast overweldigend. Tijdens de vlucht van 7 uur heb ik er niet eens aan gedacht om mijn televisie aan te zetten en een film te kijken, dat wil wel wat zeggen! Na een paar uur lang genieten, was het al weer tijd om de daling naar Abu Dhabi in te zetten.

Etihad Airways lounge – Abu Dhabi
Daar eenmaal aangekomen, had ik nog 1 uur voor ik moest boarden voor mijn volgende vlucht. Precies genoeg tijd voor een korte massage in de lounge. De Etihad lounge in Abu Dhabi is erg groot en van alle gemakken voorzien: naast een restaurant, meerdere buffetten, grote cocktailbar en spa met massages vind je hier ook een kapper en make up-salon. Zo kun je zorgen dat je er piekfijn uitziet voor je in het vliegtuig stapt! Helaas had ik door mijn korte overstap geen tijd om van alle voorzieningen gebruik te maken, dus hield ik het bij een korte schoudermassage en een frisse salade uit de saladebar. Ondanks dat ik ondertussen al een flink aantal uur onderweg ben, ben ik weer helemaal fris en fruitig en klaar voor mijn volgende vlucht met Jet Airways richting Mumbai!

Etihad lounghe Abu Dhabi

Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
2 Commentaren
Nieuwste
Oudste most voted
Inline Feedbacks
View all comments
wibert jan
4 maanden geleden

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Beheerder
Jerrymie Marcus
4 maanden geleden
Reply to  wibert jan

Bedankt Wibert.

Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding