Tweede kamer wil recht op vergoeding bij 3 uur vertraging handhaven

Zoals aangekondigd heeft de Tweede Kamer gisteren gedebatteerd over het voorstel van de Europese Commissie voor een nieuwe Verordening. Staatssecretaris Mansveld heeft eindelijk aangegeven boetes uit te gaan delen wanneer luchtvaartmaatschappijen zich niet aan de regels houden.

Stoelen van de Tweede Kamer

Volgens D66 Tweede Kamerlid Stientje van Veldhoven heeft de Staatssecretaris ook toegegeven dat de verhoging van het recht op compensatie naar 5 uur vertraging in plaats van 3 uur vertraging niet acceptabel is.

 

Hendrik Noorderhaven, CEO van EUclaim stelt het volgende: “het wordt tijd dat de Staatssecretaris luchtvaartmaatschappijen niet alleen tickets laat verkopen in ons land, maar dat zij ook op de vingers getikt worden wanneer zij zich niet aan de regels houden. Veel (buitenlandse) maatschappijen hebben geen vestiging in Nederland, waardoor zij moeilijk gerechtelijk zijn aan te pakken. Waar de Staatssecretaris al jaren steken laat vallen, komt EUclaim wél op voor passagiers.”

Hendrik Noorderhaven doelt hiermee op het artikel in de Telegraaf waar ook aandacht besteed wordt aan het debat. Wanneer luchtvaartmaatschappijen een vonnis van de rechter aan hun laars lappen (dit gebeurt regelmatig), heeft EUclaim geen andere keus dan te kiezen voor een ‘Derdenbeslag’ procedure. Aangezien veel maatschappijen geen hoofdkantoor in Nederland hebben, is EUclaim gedwongen via een omweg alsnog maatregelen te nemen. Het ‘Derdenbeslag’  houdt in dat er beslag gelegd wordt bij reisbureaus die tickets verkopen van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Prijsvechter Vueling is op deze manier onlangs aangepakt, nadat zij meerdere positieve vonnissen van de rechtbank hebben genegeerd en nog steeds weigeren een vergoeding te betalen aan passagiers.

EUclaim steunt uiteraard de Staatssecretaris in het besluit om boetes te gaan uitdelen aan maatschappijen die zich niet aan de regels houden.

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Vliegen duur? Het kan goedkoper!
Volgende blogartikel
Bagageafhandeling op Schiphol
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding