Travel hack: zo voorkom je onnodige kosten voor en tijdens je vlucht

Voor Travelvalley schreef EUclaim een artikel over hoe je onnodige kosten voor en tijdens je vlucht kunt voorkomen. 

vliegveld restaurant

Jaren geleden was het aanbod in vluchten een stuk kleiner. De prijzen voor een vliegticket waren toen dus ook een stuk hoger. Inmiddels zijn er veel low budget maatschappijen actief in de luchtvaartwereld. Ook zijn er steeds meer websites van bemiddelingsbureaus actief die claimen voor jou de goedkoopste vliegtickets te kunnen vinden.

Mocht het je dan toch lukken om voor een tientje naar London te vliegen met Ryanair, dan staan daar wel weer andere kosten tegenover. Zo moet je de boardingpass thuis uitprinten of tonen op je smartphone of je betaalt er op het vliegveld even 70 euro voor om deze te laten uitprinten. Inderdaad, dat is dus 7 keer de prijs van de vlucht!

Hoge prijzen achter de douane

Als je eenmaal achter de douane bent mag je rekenen op hoge prijzen voor een broodje en een drankje. 3,50 euro voor een flesje water en 8 euro voor een klein broodje? Kijk er maar niet gek van op. Hoe voorkom je dat je te veel geld kwijt bent aan normale aankopen op het vliegveld? En hoe verzeker je jezelf ervan dat je de goedkoopste tickets krijgt? EUclaim legt het je uit.

Amsterdam – London voor 16 euro

Dat klinkt als een droom, maar dat is het niet. We zochten onlangs een ticket van Amsterdam naar London op vrijdag 2 december. Vanaf Eindhoven vlieg je dan met Ryanair naar London Stansted Airport voor 16 euro. Hoe krijg je nou de beste tarieven voor een vlucht?

Lees hier het hele artikel op Travelvalley.

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Reizen naar de VS: onmisbare tips
Volgende blogartikel
De W Rotatie
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding