Transavia wimpelt passagiers af met vergoeding ticket

Steeds vaker krijgen wij berichten van passagiers met de vraag of het klopt dat Transavia  alleen maar de ticketprijs hoeft te vergoeden en niet het volledige compensatiebedrag. Dit is uiteraard niet juist!

Passagiersrechten

Bij een vertraging van meer dan 3 uur of bij een annulering van je vlucht heb je recht op een vergoeding van €250,-, €400,- of €600,- (gebaseerd op de afstand van je vlucht). Transavia probeert passagiers nu af te schepen met terugbetaling van de ticketprijs, die vaak lager ligt dan de vergoeding waar de gedupeerde passagier écht recht op heeft.

Ons advies

Wij adviseren passagiers om niet akkoord te gaan met dit aanbod. Je hebt recht op het volledige bedrag zoals vastgesteld in de EU Verordening 261/2004. Laat je niet van de wijs brengen door de afwijzingstactieken van de luchtvaartmaatschappij. Je kunt je vluchtgegevens invullen en kijken of je recht hebt op een vergoeding en hoe hoog dit bedrag is.

Wijst Transavia je claim helemaal af of willen zij alleen de ticketprijs vergoeden? Neem dan contact met ons op, dan zullen wij onderzoeken of dit correct is.

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Omroep Max passagiers uitbetaald door airline
Volgende blogartikel
Vulkaan IJsland barst uit: code rood luchtvaart
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding