Transavia onderuit bij Rechtbank Haarlem

Vandaag hebben wij vijf vonnissen ontvangen in rechtszaken tegen Transavia. Alle zaken zijn gewonnen! We kunnen hiermee 46 passagiers blij maken. Alle verweren van Transavia zijn door de rechter van tafel geveegd.

De interessantste zaak is die van vlucht HV 6037 van Rotterdam naar Rome (Fiumicino) op 13 oktober 2010. De vlucht is op tijd vertrokken vanuit Rotterdam. Echter, bij aankomst in Rome heeft de luchtverkeersleiding Transavia gevraagd een tijdje rond te cirkelen boven de luchthaven tot het mogelijk was om te landen. Het toestel is vervolgens uitgeweken naar een andere luchthaven (Rome – Ciampino), omdat er een tekort aan brandstof dreigde.

De Rechtbank oordeelt dat: “Vast staat dat de luchtverkeersleiding op de dag van de vlucht het verantwoord heeft geacht om toestellen in de lucht te laten wachten op toestemming om alsnog op Fiumicino te landen. Dat het toestel van de vlucht daar niet voldoende brandstof voor had, is een omstandigheid waarop Transavia daadwerkelijk invloed op kan uitoefenen.” Kortom, de airline had er voor moeten zorgen dat er genoeg brandstof aanwezig was. De passagiers zouden dan met een minimale vertraging aangekomen zijn op hun eindbestemming.

Transavia heeft verder aangegeven de compensatiebedragen met 75% te willen verminderen, aangezien zij deze niet in verhouding vindt staan met de ticketprijzen. De Rechtbank heeft hier korte metten mee gemaakt en stelt dat de Verordening gevolgd moet worden. Hierin staat niet vermeld dat de schadevergoeding naar eigen inzicht verlaagd kan worden.

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Air France piloten dreigen met staking
Volgende blogartikel
Wat nu, Staatssecretaris? Deel 2
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding