Top 5 kerstbestemmingen

Elk jaar gaan er veel mensen op vakantie tijdens de kerstperiode. Wij hebben een persoonlijke top 5 gemaakt van de bestemmingen waar wij blij van zouden worden.

Rockefeller Center

1. Fins Lapland

Met stip op nummer één staat Fins Lapland. Als je ergens het kerstgevoel kunt opzoeken is het daar! Het is dan wel koud, maar er zijn prachtige sneeuwlandschappen te bewonderen. Voor een witte kerst moet je dus écht in Lapland zijn. Er is veel te beleven, van overnachten in een iglo of ijskasteel, tot prachtige rendier- of husky sleetochten. Om het plaatje compleet te maken kun je de echte kerstman ontmoeten in Santa Claus Village. Hij heeft zelfs een eigen postkantoor met kerstkaarten en speciale poststempel. Ook kun je de elfenwerkplaatsen bezoeken. De ultieme kerstbelevenis vind je in Fins Lapland!

Santa's village

2. New York City

Amerika houdt van uitbundig. Kerst is daarvoor een prachtige gelegenheid en dat zul je weten als je naar New York afreist. Zoals in onze blog over bijzondere ijsbanen vermeld staat, is Rockefeller Center natuurlijk the place to be. De prachtige immens grote kerstboom met 30.000 lampjes is erg indrukwekkend. Etalages van winkels, boetiekjes en grote warenhuizen zijn sfeervol versierd. In Macy’s Warenhuis is er zelfs een echte Santaland ingericht. Een grote tentoonstelling van kerstbomen, elfen, speelgoed treinen en zelfs sneeuw!

Rockefeller Center

3. Londen

Ook Engelsen zijn dol op kerst. De periode rondom kerst is elk jaar weer speciaal in Londen. De kerstverlichting in de stad gaat in november al aan, wat zorgt voor veel gezelligheid. Je kunt op verschillende plaatsen je vermaken op ijsbanen. Ook shoppen kun je er naar hartenlust, waarbij Oxford Street, Regent Street en Bond Street favoriet zijn. Op Trafalgar Square staat een grote kerstboom. Leuk om te weten is dat deze boom elk jaar door de stad Oslo geschonken wordt aan Londen. Verder kun je vanuit het gigantische reuzenrad The London Eye genieten van een adembenemend uitzicht over de stad.

Travalger Square

4. Beleef de Sahara

Ben je op zoek naar een hele andere (kerst)ervaring? Beleef dan met Barrio-Life de Sahara door de ogen van de lokale bevolking. Het avontuur begint midden in een volksbuurt van Zagora waar je bij een gastvrije familie verblijft en direct kennis maakt met het echte lokale leven. Goed voorbereid maak je samen met nomaden een 6-daagse woestijntrekking langs de eeuwenoude handelsroute tussen Marrakech en het roemrijke Timboektoe. Ontdek mysterieuze ruïnes achter torenhoge zandduinen, doe inkopen op de markt en proef de lokale gerechten. De nomaden, jouw reisgenoten, leven als geitenhoeders en nemen je mee in hun dagelijks leven, even maak je deel uit van hun cultuur. Een prachtige kerstgedachte wat ons betreft.

Nomaden Sahara

5. Kerstmarkt Düsseldorf

Wil je wat dichter bij huis blijven, dan is de kerstmarkt in Düsseldorf een goed alternatief. Op verschillende plaatsen in de mooie binnenstad zijn kerstmarkten sfeervol ingericht. Zoals een echte Duitse kerstmarkt betaamt, is er veel gezelligheid en eten en drinken te koop, maar ook komen er leuke kerst snuisterijen en oude ambachten voorbij.

Kerstmarkt Düsseldorf

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
IJsbanen op de meest bijzondere plekken
Volgende blogartikel
Hoe ontstaat turbulentie?
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding