Top 5 bestemmingen voor vakanties met kinderen

Op vakantie met het hele gezin? Op zoek naar die éne bestemming waar zowel je kinderen als jij kunnen genieten van de zon en welverdiende ontspanning? Bij EUclaim kijken we dagelijks naar belangrijke vliegdata en de laatste trends op vakantiegebied. Om je te helpen om de juiste bestemming te kiezen voor jouw vakantie, hebben we een top 5 zomervakanties samengesteld die geschikt zijn voor het hele gezin.

1. Spanje, Mallorca

De zon, zuidelijke charme, tapas en sangria maakt Spanje een gewilde bestemming voor vakantiegangers. Hoewel het vasteland van Spanje veel moois te bieden heeft, zijn ook de Spaanse eilanden Mallorca en Ibiza erg in trek bij families. Deze charmante eilanden staan bekend om hun  de prachtige natuur en gastvrije accommodaties aan zee. Mallorca is vooral populair bij gezinnen met jonge kinderen waarvoor de animatie in de hotels uitstekend geregeld is, zo kan je zelf ook van je welverdiende rust genieten.

Meer dan 2000 vluchten werden vorig jaar uitgevoerd tussen Nederland en Mallorca. Slechts 1.3% hiervan was langer dan drie uur vertraagd. Vliegen naar Mallorca kan vanaf Amsterdam en Rotterdam en duurt ongeveer 2,5 uur. De transfertijd naar je accommodatie varieert van 30 minuten tot 1,5 uur.

2. Portugal

Indrukwekkende rotsen, idyllisch landschap en historische kastelen. De Algarve is een regio in Portugal die rijk is aan zowel cultuur als natuur. Dit maakt het de perfecte locatie voor een familievakantie. Verse vis en traditionele Portugese gerechten, zoals stoofpot zijn favoriet bij zowel de inwoners als de toeristen die deze prachtige regio bezoeken. Portugal beschikt over oude, sfeervolle steden, zoals Lissabon, Faro en Porto. De laatste staat vooral bekend om de heerlijke zoete port wijn die overal ter wereld verkocht wordt. Ervaar de Portugese cultuur,  ga wijn proeven, winkelen, wandelen of ontspannen aan de kust. Vliegen naar Faro is een van de minst vertraagde vluchtroutes uit deze top 5. Vorig jaar zomer waren er slechts 8 van de ruim 2500 vluchten langer dan drie uur vertraagd. Je kunt vanaf Amsterdam en Rotterdam naar Faro vliegen. De reistijd bedraagt dan 2 uur en 45 minuten.

3. Spanje, Ibiza

Ibiza wordt door haar witte huizen en boerderijen ook wel het ‘witte eiland’ genoemd. Beroemd om haar stranden, grote (strand)feesten en prachtige natuur heeft het eiland voor iedereen wat te bieden. De afgelopen jaren is het eiland erg populair geworden bij jongeren. Er worden veel feesten georganiseerd waar muziek wordt gedraaid door bekende Dj’s. Vorig jaar zomer werden er meer dan 2000 vluchten uitgevoerd naar Ibiza en hiervan had minder dan 2% een vertraging van meer dan drie uur. Vliegen naar Ibiza kan vanaf Amsterdam en Rotterdam. De vluchttijd is ongeveer 2 uur en 45 minuten. De transfertijd naar je accommodatie op het eiland kan variëren van 10 minuten tot één uur.

4. Griekenland, Kreta

Al jaren is Griekenland een van de favoriete vakantiebestemmingen van Europese gezinnen. Griekenland heeft een warme en gemoedelijke cultuur die veel reizigers aanspreekt en harten verwarmt. Bekend om hun rijke natuur, prachtige stranden en interessante geschiedenis, hebben de Griekse eilanden veel te bieden voor een heerlijke vakantie. Kreta is het grootste eiland van Griekenland en erg bekend bij Nederlandse families. Het oude centrum van Chersonissos is zeker een bezoekje waard en vergeet de stranden van Sissi niet voor ultieme ontspanning. Wat ook zeker een bezoekje waard is, is het Arkadi klooster. Dit is een van de oudste en mooiste kloosters die je ooit zult zien. Er wonen nog steeds monniken, maar u kunt wel binnen kijken. Het uitzicht vanaf het Arkadi klooster over Rethymnon en de zee is buitengewoon.

Chania is een van de grootste steden op Kreta en staat bekend om haar grote markt waar je mooie souvenirs, kruiden en verse vis kunt kopen. Het vliegveld van Kreta ligt in Heraklion. Vorig jaar zomer was slechts 0.61% van de vluchten naar Kreta, langer dan drie uur vertraagd. De vliegtijd vanaf Amsterdam is 3,5 uur. De transfertijd naar de accommodaties op het eiland varieert van een half uur tot 1,5 uur.

5. Turkije, Alanya

Turkije is de ultieme vakantiebestemming voor gezinnen. De meest populaire steden voor vakantiegangers zijn Alanya, Marmaris en Side. Deze steden beschikken over veel kindvriendelijke hotels die voldoende animatie bieden voor alle leeftijden. Een ander voordeel van een vakantie in Turkije is dat het relatief goedkoop is. Vooral de all-inclusive formules beschikken over een goede prijs/kwaliteit verhouding. Als je op vakantie naar Alanya gaat kun je het beste vliegen naar Antalya. Vorig jaar zomer hadden slechts 0.9% van de vluchten een vertraging van langer dan drie uur. Je moet wel rekenen op een redelijke reistijd, de vluchten naar Antalya duren zo’n vier uur en vertrekken vanaf Amsterdam en Eindhoven. De transfertijd van de bus naar Alanya is drie uur, en dat is nog afhankelijk van waar in Alanya je accommodatie ligt.

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Kilroy: Vertraging? Dit zijn je rechten
Volgende blogartikel
Telegraaf: Vakantietips voor tijdens het EK in juni
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding