Top 10 vertragingen van en naar Schiphol zomer 2015

Nu de vakantievluchten weer in volle gang zijn, beginnen we de zomerkriebels weer te voelen. Een mooi moment om terug te blikken op het vliegverkeer tijdens de zomer van 2015. We hebben dan ook een top 10 samengesteld met de meest vertraagde vluchten van en naar Amsterdam van afgelopen zomer.

Vliegtuig arm in de lucht

Onze top 10 is gebaseerd vertragingen weer die langer dan 3 uur hebben geduurd door verschillende oorzaken zoals het weer, technische mankementen en stakingen van onder andere luchtverkeersleiding. Hierbij kijken we naar de gehele zomer periode, die van april tot en met oktober duurt voor het vliegverkeer.

Opvallende vertragingen afgelopen zomer

Rome heeft vorig jaar mei te maken gehad met een flinke brand in één van de terminals waardoor er veel vertragingen zijn ontstaan. Mede hierdoor staat Rome op nummer één met het aantal vertragingen. In juli werd één van de landingsbanen ook nog  getroffen door een brand in het gras naast de baan waardoor er wederom vluchten vertraging opliepen.

Rome is overigens niet de enige Italiaanse stad in de top 10. Ook Florence, Milaan en Pisa staan in lijst. Opvallend zijn de vluchten die door Delta Air Lines uitgevoerd werden, deze luchtvaartmaatschappij had te maken met veel technische mankementen waardoor vluchten lange vertragingen opliepen.

Vertragingen naar Amsterdam

# Vanaf Vertragingen
1 Barcelona 26
2 Rome 26
3 Florence 19
4 Ibiza 19
5 Parijs 16
6 Atlanta 14
7 Malaga 13
8 Antalya 12
9 Milaan 10
10 Manchester 9

Vertragingen vanaf Amsterdam

# Naar Vertragingen
1 Rome 34
2 Atlanta 26
3 Pisa 23
4 Detroit 21
5 London LGW 21
6 Florence 20
7 Barcelona 16
8 Minneapolis 16
9 Ibiza 15
10 Antalya 14

Recht op compensatie

Bij vertraging van 3 uur of meer heeft u wellicht recht op compensatie. Dit is afhankelijk van de reden van vertraging. Buitengewone omstandigheden kunnen een rol spelen, zoals slecht weer en stakingen van de luchtverkeersleiding. Als er sprake is van een buitengewone omstandigheid heeft u geen recht op compensatie.

De afstand van de vlucht  is van belang bij het bepalen van het compensatiebedrag. U kunt tot €600 compensatie per persoon terugkrijgen van de luchtvaartmaatschappij. Dus heeft u een lange vertraging opgelopen en wilt u weten of u in aanmerking komt voor een compensatie? Vul onze claimcalculator in met uw vluchtgegevens en wij geven u gratis advies over uw rechten.

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Travel Valley: 5 tips voor compensatie bij vertraging van je vlucht
Volgende blogartikel
Kilroy: Vertraging? Dit zijn je rechten
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
2 Commentaren
Nieuwste
Oudste most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sjors
7 jaren geleden

Hoe komen jullie aan deze informatie?

EUclaim
7 jaren geleden
Reply to  Sjors

Hoi Sjors,

EUclaim analyseert dagelijks ruim 13 miljoen vlucht, weer en persgegevens. Wij hebben toegang tot de database van Lennoc, waardoor wij inzicht hebben in hele precieze vluchtdata.

~Jasmijn

Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding