schiphol klm nederland

Top 10 gemiste aansluitingen van Nederlandse passagiers

Wij hebben de top 10 samengesteld op basis van de gratis adviezen die wij afgelopen luchtvaartjaar hebben gegeven over gemiste aansluitingen waarbij passagiers recht hebben op compensatie. Deze adviezen zijn uiteraard gebaseerd op de EU Verordening 261/2004.

In totaal zijn er 1979 adviezen gegeven waarbij passagiers recht hebben op compensatie voor een gemiste aansluiting. Een volledig luchtvaartjaar loopt van april tot en met maart.

Vlucht MH19 van Amsterdam naar Kuala Lumpur

Op nummer één staat de vlucht MH19 van Amsterdam naar Kuala Lumpur. Veel mensen stappen in Kuala Lumpur over om naar andere bestemmingen in Azië te vliegen. Het is wel opvallend dat de vlucht MH19 bovenaan staat, aangezien Malaysia Airlines sinds 25 januari van dit jaar niet meer vliegt vanaf Nederland. Op nummer twee staat de vlucht PC672 van Amsterdam naar Istanbul.

Wij vinden het opvallend om te zien dat er in de top 10 vier vluchten naar Istanbul staan. Istanbul is de laatste jaren hard aan het groeien als overstapluchthaven en de groei van Turkish Airlines is hier direct aan te relateren.

Top 10 gemiste aansluitingen

  Vliegtuigmaatschappij Vluchtnummer Route
1 Malaysia Airlines MH19 Amsterdam – Kuala Lumpur
2 Pegasus Airlines PC672 Amsterdam – Istanbul
3 Air Europa UX1098 Amsterdam – Madrid
4 Turkish Airlines TK1958 Amsterdam – Istanbul
5 British Airways BA435 Amsterdam – Londen
6 Turkish Airlines TK1962 Amsterdam – Istanbul
7 TAP TP663 Amsterdam – Lissabon
8 Turkish Airlines TK1952 Amsterdam – Istanbul
9 Emirates EK148 Amsterdam – Dubai
10 Alitalia AZ107 Amsterdam – Rome

Heb jij door één van bovenstaande vluchten je aansluiting gemist? Werd je goed geholpen door de vliegtuigmaatschappij tijdens het wachten?

Recht op compensatie

Heb jij je aansluitende vlucht gemist? Dan moeten luchtvaartmaatschappijen je omboeken naar de eerst volgende vlucht naar de eindbestemming. Tijdens het wachten moeten ze je verzorging aanbieden, dit kan in sommige situaties zelfs een hotelovernachting zijn. Had je één ticket voor de hele route? Dan heb je ook recht op financiële compensatie voor het geleden tijdverlies. De hoogte van de compensatie is maximaal € 600,- per persoon en is afhankelijk van de afstand van de vlucht.

Heb je een keer een aansluiting gemist, maar staat jouw vlucht niet bij de top 10 gemiste aansluitingen? Vul de vluchtgegevens in de claimcalculator in en wij geven je gratis advies over jouw gemiste aansluiting!

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding