Tips voor een lange vlucht

Krappe stoelen, smakeloos eten en huilende baby’s. Voor veel passagiers is lang vliegen eerder een noodzakelijk kwaad dan een plezier. Toch reizen we steeds vaker en verder, voor werk én plezier. Hoe overleef je dan het prettigst een lange vlucht? EUclaim zet zeven tips voor je op een rijtje.

vliegtuigstoelen in het vliegtuig
  1. Online inchecken

Wanneer je online incheckt kun je een stoel kiezen. Deze kun je natuurlijk dan ook afstemmen op jouw persoonlijke wensen. Bij een nooduitgang heb je meer beenruimte en wanneer je aan het gangpad zit kun je ook makkelijker bewegen en opstaan. Wanneer je ver gaat vliegen kan het ook een voordeel zijn om dichtbij de keuken te zitten.

  1. Je reisklasse upgraden

Hoe vervelend het ook is, de meesten van ons zijn nog steeds gebonden aan de goedkoopste vliegtickets in de economyclass en moeten de champagne en brede leren stoelen aan ons voorbij laten gaan. Toch zijn er tegenwoordig veel meer upgrade mogelijkheden. Zo kun je kleine upgrades kopen op het gebied van beenruimte, stoelbreedte, maaltijden maar ook bagage. Voorbeelden hiervan zijn comfortclass of economy premium. Deze upgrades zijn een stuk betaalbaarder dan business of first class en maken je vlucht een stuk aangenamer!

  1. Draag comfortabele kleding

Loszittende kleding maakt je reis een stuk aangenamer dan strakke jeans of colbertjes in het vliegtuig. Vlieg bij voorkeur in een sportbroek en loszittende schoenen. Je lichaam zet in de lucht uit vanwege de luchtdruk. Neem altijd een trui of vest mee, de airco aan boord van het vliegtuig is er haast op gemaakt om je ziek te maken.

  1. Hou je aan het ritme

Een nachtvlucht betekent slapen. Op een vlucht overdag doe je hooguit een dutje. Probeer de vlucht zo leuk mogelijk te maken door een praatje te maken met je buurman/vrouw, films te kijken, wat te lezen en af en toe door het gangpad te lopen en je benen te strekken. Dit is goed voor je bloedsomloop en je spieren.

  1. Neem de tijd voor je welzijn

Vaak zit je in een vliegtuig te lang stil en zorg je niet goed genoeg voor je lichaam. Neem vooral de tijd voor een goede, voedzame maaltijd. Daarnaast is het belangrijk om veel water te drinken en je huid gehydrateerd te houden. Neem dus vooral een vocht inbrengende crème mee in het vliegtuig. Denk er wel aan dat de verpakking minder dan 100 ml is.

  1. Bring snacks!

Vliegtuigeten is vaak niet heel smakelijk en veel keuze heb je niet. Ben je een moeilijke eter of heb je allergieën? Zorg ervoor dat je altijd zelf wat te eten bij je hebt om de vlucht door te komen. En laten we eerlijk zijn, je moet lang in het vliegtuig zitten. Zeer waarschijnlijk zonder wifi. Tijd voor snoep, chips en chocolade!

  1. Oordopjes en oogmaskers

Wil je lekker slapen en niet gestoord worden door huilende baby’s of felle leeslampjes? Neem dan zeker oordopjes en een oogmasker mee. Laat dit wel even weten aan je buurman of buurvrouw zodat deze je wakker maakt voor eventuele veiligheidsinstructies of belangrijke mededelingen.

Heb jij nog tips voor een lange vlucht? Laat het ons weten in een reactie!  

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
5 Stedentrips in de Verenigde Staten
Volgende blogartikel
Vijf keer oud & nieuw op reis
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding