Tips van “locals” op vakantie

Het is zover, je hebt eindelijk je vakantie geboekt. “De voorpret is soms nog leuker dan de vakantie zelf”, iedereen heeft deze uitdrukking weleens gehoord.

Zeven reisboeken op een rij

Een goede voorbereiding

Van tevoren een beetje rondneuzen op internet, een leuke reisgids aanschaffen die je in je tas kunt meenemen, tips vragen bij het reisbureau, iedereen heeft wel zijn eigen manier van informatie vergaren voor je daadwerkelijk vertrekt. We willen immers zoveel mogelijk uit de vakantie halen. Ook al lokt het avontuur en het onbekende, een goede voorbereiding is het halve werk.

Maar wat nou als je deze tips van de echte kenner kunt krijgen?

Er zijn een aantal sites en apps beschikbaar met echte “insight information” van locale bewoners. Stel je staat in hartje Barcelona;  waar kan ik dan de lekkerste tapa’s eten die ook nog een beetje betaalbaar zijn? Waar drink ik mijn koffie in Lissabon met een echte  “pastel de nata”, een soort gebakje? Welke club is hip en ook nog een beetje betaalbaar op Ibiza?

Nooit zelf bedacht

Met deze sites en apps kom je op plekken waar je zelf nooit aan had gedacht en dat zorgt voor een geheel andere vakantie dan je van tevoren had bedacht. Het is spannend, verrassend en vaak ook voordeliger. Een ‘local’ weet vaak net de plekken aan te bevelen waar de doorsnee toerist aan voorbij zou lopen. Je kunt ter plekke nog dingen opzoeken, maar van tevoren tips vragen om zo je trip te plannen is ook goed mogelijk.

EUclaim heeft een aantal sites op een rij gezet waarmee je je vakantie net even wat persoonlijker en meer bijzonder kunt maken:

Websites:

https://www.guidedbyalocal.com/
Op zoek naar tips van locals voor je reis? GuidedByALocal heeft in honderden steden talloze lokale bewoners die gratis tips geven. je kunt ze vragen stellen over welke plekken echt de moeite waard zijn maar niet in de reisgidsen staan, wat leuke kroegen zijn of bijzondere plaatsen of festivals. Ook geven de locals je met alle plezier een gratis rondleiding om de stad te laten zien op een manier die je normaal niet zo snel meemaakt.

https://www.spottedbylocals.com/
Bewoners van een plaats weten de beste plekjes, dat weten we allemaal, maar hoe kom je met ze in contact? Je kunt er natuurlijk zomaar eentje ‘in het wild’ op straat aanspreken, maar het zijn niet allemaal mensen die service gericht zijn of die zin hebben een avond aan jou en je trip te besteden. Wat dan? Je zou gebruik kunnen maken van de stedengidsen van Spotted By Locals die er voor 56 steden beschikbaar zijn en die samengesteld zijn door inwoners van die plaats zelf. De gidsen zijn voor mobiele telefoon of als pdf-bestand te downloaden.

https://www.ohmyfoodness.nl/tips/travel-tuesday-eten-als-een-local
Deze site is gericht op de lokale mogelijkheden voor eten en drinken, maar is zeker ook leuk te raadplegen voor een vakantie.

https://www.couchsurfing.com/
‘Banksurfen’ houdt in dat je wereldwijd bij locals kunt slapen, die een slaapplek aanbieden via daarvoor bestemde websites. Het is een leuke (en goedkope!) manier om je bestemming door de ogen van de locals te zien.  Meestal kun je maximaal drie nachten blijven. Kosten: een origineel cadeautje uit eigen land is vaak voldoende.

KLM heeft een Twitter account : https://twitter.com/klm
Lokale KLM-medewerkers geven hun persoonlijke tips in steden over de hele wereld.

Apps voor je smartphone

Een aantal apps voor je smartphone zijn:
Spotted by Locals
Asknative

EUclaim wenst je alvast veel plezier met de vakantie voorpret!

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Waarom EUclaim 97% van de rechtszaken wint
Volgende blogartikel
Eurovisie Songfestival: wie heeft de grootste kans op vertraging
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding