Surinam Airways presteert beter in 2015

In de zomer tijdens het hoogseizoen is het extra druk op de luchthavens. Veel mensen gaan op vakantie en de luchtvaartmaatschappijen ervaren top drukte. Alle vliegtuigen worden maximaal ingezet om zoveel mogelijk passagiers te vervoeren.

Strakke planningen

In deze drukke periode gelden er strakke planningen en zijn er geen reserve  toestellen beschikbaar bij de vliegtuigmaatschappijen. Deze strakke planningen zorgen ervoor dat kleine onregelmatigheden al snel kunnen uitlopen tot grote vertragingen, met alle gevolgen van dien voor de passagiers.

Surinam Airways presteert beter in 2015

Zo ook bij Surinam Airways. Vorig jaar hadden ze te kampen met technische problemen met hun vliegtuig PZ-TCP. Hierdoor ondervond vlucht PY993 vele vertragingen. Twee weken achter elkaar hebben ze hierdoor flink in de  problemen gezeten. Surinam Airways heeft zelf maar één vliegtuig in haar bezit, waardoor ze genoodzaakt is  om toestellen in te huren bij andere maatschappijen.

Met pensioen

Vanaf oktober 2015 gaat het vliegtuig  met registratie PZ-TCP met pensioen en dat lijkt hem goed te doen. Tot nu toe is  vlucht PY993 nog maar één keer flink  vertraagd. 2015 is duidelijk een beter jaar voor Surinam Airways.

Opvolger

De opvolger voor PZ-TCP is een Airbus 340-300 uit 1998. Dit toestel is zijn carrière begonnen in China en ging door het leven als de B-2388. Na een kleine sabbatical van een jaar slaat het vliegtuig zijn vleugels weer uit om rond te vliegen en passagiers van Surinam Airways op hun bestemming te brengen. Hopelijk met minder vertragingen dan haar voorganger.

Foto: Flickr.com

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Top 10 gemiste aansluitingen
Volgende blogartikel
Van Nederland naar Rome, welke vliegtuigmaatschappij is het beste?
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding