Surinam Airways passagiers gestrand in Amsterdam en Paramaribo

Afgelopen zondag 13 juli 2014 vertrok de vlucht PY993 op schema richting Paramaribo, echter vanwege technische problemen zijn de eerst volgende vluchten geannuleerd. De Airbus 340 van Surinam Airways staat met problemen aan de sensoren van de center fuel-tank in Paramaribo. Reserve onderdelen en technici zijn onderweg voor reparatie. Momenteel zijn er al meerdere vluchten geannuleerd en vertraagd.

Het aantal gestrande passagiers loopt op. Surinam Airways heeft gisteren een Spaanse B747-400 met 477 stoelen ingehuurd om zoveel mogelijk gestrande passagiers van Amsterdam naar Paramaribo te vervoeren. Dit toestel wordt vrijdagochtend terug verwacht op Schiphol met de gestrande passagiers uit Paramaribo.

Daarnaast heeft Surinam Airways ook de hulp ingehuurd van een Engelse B767. Dit toestel zal vrijdag de PY993 uitvoeren en hoogstwaarschijnlijk op schema. Echter zal de retour PY994 pas zondag terugkomen op Schiphol in plaats van zaterdag. Dit omdat deze Engelse maatschappij geen reserve crew in Paramaribo heeft. Hierdoor moet de crew die vrijdag vlucht PY993 uitvoert eerst rusten alvorens de terug vlucht te mogen uitvoeren.

Het is nog onzeker wanneer Surinam Airways haar vluchten weer kan oppakken met haar eigen toestel. Passagiers op de geannuleerde en vertraagde vluchten vanuit Amsterdam naar Paramaribo hebben recht op een vergoeding voor het ongemak. Helaas vallen de passagiers die vanuit Paramaribo naar Nederland vliegen buiten de boot. Deze vluchten vallen niet onder de EU regelgeving omdat er vanuit een niet-Europees land met een niet-Europese maatschappij gevlogen wordt.

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Nieuwe regels handbagage naar de VS zorgen voor veel verwarring op Schiphol
Volgende blogartikel
Easyjet meest vertraagd op vliegroute Nederland - Rome
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Gecontroleerd door

Paul Vaneker is Senior Flight Intelligence en heeft bij KLM en Transavia gewerkt. Verschijnt veel in de media om op te komen voor rechten van passagiers. Bekend van nu.nl, NOS, Volkskrant, Telegraaf, AD en Parool.

Meer over Paul
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding