Stakende piloten? Recht op vergoeding!

De laatste maanden staat het nieuws er vol van: stakingen. Bij vliegtuigmaatschappijen als Air France en easyJet wordt de afgelopen tijd regelmatig gestaakt vanwege onvrede over de arbeidsomstandigheden. De passagier is hier vaak de dupe van. Het is dan ook fijn als je weet waar je eigenlijk recht op hebt in het geval van een staking?

Wachtende mensen op Schiphol
Zo zijn niet alle stakingen hetzelfde. In Nederland heb je recht op een vergoeding bij stakingen van eigen personeel. Hierbij moet je denken aan piloten en cabin crew. Stakingen van beveiliging, luchtverkeersleiding of de bagage afhandelaren zijn buitengewoon, je hebt dan geen recht op een vergoeding. Onder buitengewoon verstaan we omstandigheden waar de vliegtuigmaatschappij geen invloed op kan uitoefenen. Beveiligingsmedewerkers zijn immers niet in dienst van de vliegtuigmaatschappij. Als je vlucht geannuleerd wordt door een staking van eigen personeel van een vliegtuigmaatschappij (bemanning of cabin crew) heb je recht op het volgende:
Vertraging aankomsttijd Afstand Vergoeding
3 uur of meer 1500 km €250
3 uur of meer 1500 – 3500 km €400
4 uur of meer >3500 km €600
> 3 uur maar < 4 uur >3500 km €300

Heb jij recht op een vergoeding?

Ondervind jij problemen met je vlucht door stakingen van personeel van de vliegtuigmaatschappij? Controleer dan je vlucht in onze claimcalculator en je weet gelijk of je recht hebt op een vergoeding!
Vorig blogartikel
Goed voorbereid op reis
Volgende blogartikel
Maaltijden & service aan boord; wat kun je verwachten?

2
Geef een reactie

1 Comment threads
1 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Wilma

En terugbetaling van het betaalde hotel? Plus vooruit betaalde taxikosten?

EUclaim

Deze kosten kun je claimen bij onze partner Miss Casey. Als je al een claim bij ons hebt ingediend voor een vertraagde of geannuleerde vlucht dan kun je even contact met ons opnemen en dan gaan wij kijken wat we voor je kunnen doen :). ~Jasmijn

Vragen? Chat of bel