SLM breidt haar vloot uit

De Surinaamse luchtvaartmaatschappij SLM gaat in 2015 haar vloot uitbreiden; er komt een tweede toestel op de Mid-Atlantische route. Clyde Cairo, de commercieel directeur van de SLM, heeft gisteren bevestigd aan de Ware Tijd dat het onderzoek naar deze uitbreiding in een afrondende fase verkeert.

SLM breidt haar vloot uit

Naast de bestaande Airbus A 340-300 komt er een tweede toestel in 2015. Dit tweede toestel wordt wel een kleiner model, en deze zal niet worden gekocht maar worden geleased. SLM werkt aan een groeiplan, waarmee ze haar marktpositie niet alleen vasthoudt, maar ook uit zal breiden door het vervoeren van meer passagiers.

De reden voor de uitbreiding van de vloot is onder andere dat SLM veel kosten moet maken als een vlucht uit de roulatie moet worden gehaald. Er hoeft dan geen toestel meer te worden gehuurd. Ook de druk om passagiers financieel te vergoeden bij een aankomstvertraging zoals is vastgelegd in de EG Verordening 261/2004 heeft SLM tot de vlootuitbreiding doen besluiten. "Je bent afhankelijk van een derde die een ander product heeft en als er vertraging is heb je die als SLM vaak niet zelf in de hand", aldus de commercieel directeur.

Dit is goed nieuws voor de passagier. Niet alleen is dit een teken dat de Verordening werkt, maar ook dat SLM het probleem serieus aanpakt en voor een oplossing gaat zorgen.

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
KLM toestel beschadigt auto’s op St. Maarten
Volgende blogartikel
Vliegen naar de olympische spelen in Sochi
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel