Schiphol waakzaam tijdens Nucleaire top

Vliegtuigspotters of dagjesmensen die van plan zijn dit weekend naar Schiphol te gaan om daar één van de regeringsvliegtuigen te kunnen zien komen bedrogen uit. Deze vliegtuigen worden geparkeerd op de Polderbaan ver van het luchthavengebouw gelegen. Ook de spottersplaats bij de Polderbaan is gesloten.

President Barack Obama knuffelt hond

“Er valt dus niks te zien” aldus een woordvoerster van Schiphol.

Veiligheidsmaatregelen

De vluchten die tijdens deze dagen van Schiphol vertrekken en aankomen worden dusdanig gereguleerd dat er niet veel problemen worden verwacht. Vanaf zaterdag komen er al delegaties vanuit de hele wereld aan. De top zelf is op maandag en dinsdag. Tijdens de komende 4 dagen geldt er een noodverordening in de gemeente Haarlemmermeer. Dit betekent dat niemand camera’s telelenzen of spandoeken bij zich mag hebben. Ook mag het gezicht niet worden afgedekt met bivakmutsen, helmen of sjaals.

Airforce One

Om toch een beeld te geven hoe een regeringsvliegtuig eruit ziet geven we hierbij wat informatie over de Airforce One, het toestel waarmee President Obama ons land bezoekt. Uiteraard zijn lang niet alle details bekend over dit toestel, omdat sommige delen van het toestel niet toegankelijk zijn voor journalisten of politici die zijn meegevlogen.

Het toestel, een Boeing 747,  is van alle gemakken voorzien. Het heeft drie dekken, net als een gewoon passagiersvliegtuig. Het heeft een keuken, een eetkamer en vergaderruimte. Daarnaast heeft de president zijn eigen suite , fitnessruimte  en een eigen kantoor. Ook het personeel heeft een eigen slaap- en zitruimte.

Er gaat een heleboel apparatuur mee aan boord. Zo zijn er onder andere 85 telefoons en faxapparaten. Ook heeft het 19 televisies. Al deze apparatuur heeft 385 kilometer aan kabels nodig, dit is ongeveer het dubbele van de kabels die je in een normale 747 zult vinden. Als bijzonderheid is nog te noemen dat het toestel is uitgerust met een zogenaamde “in-flight refueling” systeem. Hierdoor kan het toestel eventueel  in de lucht blijven tijdens het tanken waardoor het dus gewoon kan blijven vliegen als de situatie op de grond dit noodzakelijk maakt.

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Oorpijn met vliegen - Tips tegen oorpijn bij vliegen
Volgende blogartikel
Mannen en hun gadgets: testen van nieuwe mobiele website
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding