Ryanair passagier beschermd door Gerechtshof

Een passagier die vertraging heeft opgelopen tijdens een Ryanair vlucht van Mallorca naar Brussel op 26 juli 2010, heeft via de Small Claims Court in Middelburg een vordering ingediend. De passagier heeft deze zaak gewonnen. Ryanair is in hoger beroep gegaan, maar dit is afgewezen door het Gerechtshof Den Bosch.

Ryanair beweert dat de passagier zijn zaak niet in Middelburg had mogen starten, maar de vordering in Ierland had moeten indienen. De rechter laat duidelijk weten hier geen gehoor aan te geven: “(…) komt het betoog van Ryanair er op neer dat zij de kleine consument die zijn recht zoekt, wil frustreren in de procesgang, hetgeen de kantonrechter niet zal honoreren”.

De passagier heeft het hof in een brief medegedeeld dat hij niet aanwezig zal zijn bij de zitting van het hoger beroep. De passagier heeft geen geld om een advocaat in te schakelen. Ervaring leert dat bij het verstek laten gaan van een dergelijke zitting, de partij die wel aanwezig is (in dit geval Ryanair) vaak in het gelijk wordt gesteld. In deze zaak heeft het Gerechtshof anders beslist! De rechter stelt het belang van de passagier voorop. Het doel van de Small Claims Court procedure is om de rechtsgang laagdrempelig te houden. Het Gerechtshof Den Bosch vindt dit belangrijk en stelt daarom de passagier nogmaals in het gelijk.

Klik hier om het gehele vonnis te lezen.

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Iberia dupeert passagiers bewust
Volgende blogartikel
President Wereldbank ziet af van KLM vlucht
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding