Reizen met kinderen was nog nooit zo makkelijk

Tenminste niet bij bepaalde vliegtuigmaatschappijen. Of je nou een nanny aan boord zoekt of gewoon een simpele kindermaaltijd voor je kind wilt bestellen, je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Als je dit jaar geen zin hebt om je kleintjes urenlang te vermaken in een druk vliegtuig, overweeg dan eens bij vliegtuigmaatschappijen te boeken waar de service voor kleintjes hoog in het vaandel staat. Zo kun jij even heerlijk kunt ontspannen.

Etihad nanny met twee kinderen in het vliegtuig
©: Etihad

Korting of gratis vliegen met kinderen

Bij de meeste vliegtuigmaatschappijen kun je een kind gratis mee laten reizen tot 2 jaar. Soms moet daar een gereduceerd tarief voor betaald worden. Het kind heeft dan geen eigen stoel dus zit wel bij je op schoot. Dan zijn er bij de meeste Klasse A vliegtuigmaatschappijen (geen budgetmaatschappijen zoals easyJet of Ryanair) kindermaaltijden te bestellen voor of tijdens je vlucht, kun je babyvoeding laten opwarmen en zijn er op lange vluchten genoeg films/series om je kinderen te vermaken.

Bij sommige vliegtuigmaatschappijen betalen kinderen minder voor een eigen stoel. Zo betalen kinderen tussen de 2 en 11 jaar bij Emirates maar de helft van een volwassen ticket en bij veel andere vliegtuigmaatschappijen zoals Virgin, United en Singapore Airlines slechts 75 % van een volwassen ticket.

Aziatische vliegtuigmaatschappijen houden van kinderen

Wil je pas echt ontspannen vliegen met je kinderen dan zit je vooral bij de Aziatische vliegtuigmaatschappijen goed. Cathay Pacific, Emirates, Qantas en Singapore Airlines bieden hele leuke cadeautasjes voor kinderen vol met knuffels, kleurplaten en tijdschriften. Bij Singapore Airlines kun je een geheel Dora thema pakket verwachten. Ook KLM, Lufthansa en Virgin Atlantic bieden een soortgelijke service maar dan iets minder uitgebreid. Vanzelfsprekend zijn de services voor kinderen in de First of businessclass een stuk luxer.

Etihad Airways spant de kroon. Aan boord zijn speciale nannies te vinden die ouders helpen bij het verzorgen van de kinderen voor en tijdens de vlucht. Je zou bijna willen dat je de nannies de hele vakantie bij je had! Deze service van Etihad is gratis en beschikbaar op alle lange afstandsvluchten. Virgin Airlines biedt speciale kinderzitjes aan op haar lange afstandsvluchten, ook geheel gratis.

Welke service zou jij graag aan boord zien voor je kinderen?

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
De beste weg naar Australië
Volgende blogartikel
Vlucht geannuleerd door storm: Wat zijn je rechten?
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding