Reizen in december: Van Oslo tot Cuba

Het is de maand van de feestdagen! December is bij uitstek de maand om de knusse kou van het Noorse Oslo tegemoet te treden. Ga je liever op een avontuurlijke reis in een warmer klimaat? Bezoek dan Cuba! Hier kun je jezelf heerlijk opladen in een authentieke cultuur terwijl de zon (bijna) altijd schijnt.

Oslo meer zonsondergang

Bos, stad en fjord op één plek

Oslo is een stad met vele gezichten. In december is het dé stad waar de Scandinavische kerstsfeer pas echt goed tot zijn recht komt. De straten zijn verlicht en de sneeuw dwarrelt naar beneden. Trek je dikke winterjas aan en struin tussen de Noren die hun kerstinkopen doen. Bogstadveien en Hegdehaugsveie in Majorstuen zijn heel geschikt om goed te winkelen. Bezoek het Vigeland Sculpture Park, dit is een soort beeldentuin van Noorse kunstenaars. De Noorse hoofdstad staat ook bekend om haar moderne architectuur. Het operagebouw is zeker het bezoeken waard! Oslo is omgeven door beeldschone natuur. Je kunt een bezoek aan de stad dan ook prima combineren met een boswandeling en een boottocht langs de beroemde fjorden.

Wil je echt iets bijzonders meemaken? Wil je echt iets bijzonders meemaken? Bezoek dan Christmas Concert with Nordic Tenors in Oslo Konserthus. Dit zijn Noorse tenoren die prachtige klassieke nummers opvoeren uit zowel Noorwegen als de rest van de wereld. Ze treden de hele decembermaand op. De show zit vol gezelligheid een humor, een aanrader voor het hele gezin dus.

Scandinavië staat niet alleen bekend om haar moderne design en inspirerende films, ook in het theater is de kracht van Scandinavië te vinden. Er zijn elke dag verschillende, typisch Noorse voorstellingen te zien. Wat leuk is voor de kleintjes zijn de poppentheaters. Dit is een Scandinavische traditie. Zo heb je in Kopenhagen het poppentheater in het Kongens have park en in Oslo kun je het poppentheater in Frognerparken bezoeken. Deze voorstellingen zijn ook vaak in het engels! Ouderwets gezellig en een hele belevenis voor de kids!

Vliegen naar Oslo

Vanaf Amsterdam vlieg je binnen twee uur naar Oslo. KLM, SAS en Norwegian vliegen dagelijks naar de Noorse hoofdstad. Vorig jaar december stond de langste vertraging op naam van Norwegian. Die was één uur en vijf minuten. SAS scoorde het best met als langste vertraging 23 minuten.

Zon & Salsa in het Cubaanse Havana

Het authentieke Cuba staat bij veel mensen vooral bekend om haar oldtimers, salsa en de politieke situatie in het land. Jarenlang was het land compleet afgesloten voor de westerse invloeden waardoor de tijd er bijna letterlijk heeft stilgestaan. Het straatbeeld wordt nu nog gevuld met oldtimers, salsaclubs en ouderwetse gezelligheid. Internet is slechts in bepaalde gebouwen en op enkele openbare plekken aanwezig. De banden met het westen worden steeds meer aangehaald, dit is dus je kans om Cuba nog in haar authentieke glorie te zien stralen.

In december kun je het bijzonder Festival Internacional del nuevo cine latinoamericano bezoeken. Dit Latijns-Amerikaanse filmfestival is van 10 tot 17 december in Havana. Een cultureel bolwerk van nieuwe talenten en films in Zuid Amerika worden getoond en er hangt een bijzonder warme sfeer. Bezoek in Havana meteen het Museo de la Revolución waar je de revolutie kunt beleven door Cubaanse ogen. Neem aansluitend een duik in de Caribische zee en geniet van het zonnige weer!

Vliegen naar Cuba

De meest aangevlogen bestemming van Cuba is Havana. Vanuit Amsterdam vliegt alleen KLM naar deze stad. Je kunt vier keer per week naar Havana vliegen. TUIfly vliegt één keer per week naar Holguín en twee keer naar Varadero.

Wordt het een Scandinavische Kerst of een zonnige, Cubaanse decembermaand? Welke bestemming heeft jouw voorkeur?

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Bird strike: wel of geen vergoeding voor vertraging van je vlucht?
Volgende blogartikel
De slechtste dagen in het vliegverkeer van 2016
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding