Reisbestemming voor november: Wenen en Kaapstad

November is een typische herfstmaand. Geen zin in de grauwe lucht, werkstress en regen? Het is dé maand voor een heerlijke zonnige trip naar Kaapstad. In Zuid-Afrika is het voorjaar aangebroken en dan kun je de natuur op haar mooist aanschouwen. De Zuid-Afrikaanse zon, vriendelijkheid en natuur zullen je hart verwarmen. Neig je naar een stedentrip deze maand? Ga dan naar Wenen! De stad van de opera & ballet, heerlijke chocolade en sfeervolle kerstmarkten. Voor de Telegraaf schreef EUclaim een artikel over deze prachtige bestemmingen.

Gouden beeld van Mozart in Wenen

Wandelen door Wenen

Je kunt je hart ophalen in deze sprookjesachtige stad. In november begint Wenen op te lichten en zich klaar te maken voor de sfeervolle feestdagen. De sfeer in Wenen is klassiek en tijdloos. Dat heeft alles te maken met het cultureel erfgoed waar Wenen om bekend staat. Een stad van grandeur en luxe. Schloss Schönbrunn is een groot paleis met een lange en indrukwekkende geschiedenis. Ooit was dit paleis het thuis van Keizer Frans Joseph I en zijn vrouw, Keizerin Elizabeth, beter bekend als ‘Sissi’. Bezoek het imposante Schönbrunn en haar prachtig aangelegde tuinen, beide vol historie, pracht en praal.

De sfeer in Wenen is klassiek en tijdloos

Stephansdom is de grootste kathedraal van Wenen. Dit is tevens de zetel van de aardsbisschop van Oostenrijk. Een groot en geweldig mooi bouwwerk die een onvergetelijke indruk achterlaat. Bij een bezoek aan Wenen mag uiteraard een bezoek aan de Staatsopera niet ontbreken. Wenen is immers het thuis van vele componisten geweest zoals Mozart en Beethoven. Het operagebouw staat symbool voor de vrijheid van Oostenrijk en deze wereldberoemde opera behoord tot de beste opera’s ter wereld. Er hangt echter wel een prijskaartje aan een operabezoek en je moet op tijd boeken. Sluit je trip naar Wenen af met een romantisch ritje in een van de vele koetsen. Laat de sneeuw maar vallen!

Vliegen naar Wenen

Je kunt er met de auto komen, maar dan ben je wel 11 uur onderweg. Een snellere optie is vliegen. In minder dan twee uur vlieg je naar Wenen. Vanaf Amsterdam vliegen KLM en Austrian Airlines 3 keer per dag naar de hoofdstad van Oostenrijk. De minste kans op vertraging heb je als je via Rotterdam met Transavia naar Wenen vliegt. In november 2015 was de maximale vertraging slechts 30 minuten. Transavia vliegt 8 keer per week tussen Rotterdam en Wenen.

Wijn proeven in Kaapstad

Het is voorjaar in Zuid-Afrika. Een van de mooiste landen ter wereld. De ruige natuur waar het land bekend om staat komt tot bloei. Beklim de Tafelberg en geniet van een adembenemend uitzicht. Een reis naar het mooie Kaapstad zal je eeuwig bijblijven. Maak kennis met de lokale bevolking en bezoek de prachtige wijngaarden van Stellenbosch. De perfecte gelegenheid voor een wijntje bij zonsondergang. Een onvergetelijke ervaring is een echte wildlife safari, waarbij je wellicht wel de big 5 kan spotten: Een olifant, neushoorn, buffel, leeuw en een luipaard!

Vliegen naar Kaapstad

Het is ruim 11 uur vliegen naar Kaapstad. Deze zonnige stad ligt in het uiterste zuiden van Zuid-Afrika. KLM vliegt zeven keer per week tussen Kaapstad en Amsterdam. De langste vertraging vorig jaar november was 57 minuten. Je kunt ook via London of München naar Kaapstad reizen. De beste keuze is dan München. Daar werden de meeste aansluitingen richting Kaapstad gehaald: 25 van de 30.

Lees hier het artikel op de Telegraaf.nl

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Het herfstweer en vertraging
Volgende blogartikel
Vliegensvlug naar de piste
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding