Reisbestemming: Dublin

Bij EUclaim zien we dagelijks claims voor hele diverse bestemmingen voorbij komen. Het lijkt ons leuk af en toe eens bij een bestemming stil te staan en hierover wat te vertellen. Dit keer nemen we u mee naar Dublin.

Even een weekendje weg als een verrassingsreisje? Dan is Dublin misschien een idee. Een weekendje naar Dublin hoeft echt niet veel te kosten. Met Ryanair vanaf Eindhoven of Aer Lingus vanaf Amsterdam zijn er dagelijks 6 vluchten naar Dublin. Het is al mogelijk een retourtje te kopen tussen de EUR 150,- en EUR 200,- en dan is het nog niet eens nodig om een half jaar van tevoren te boeken. Natuurlijk vind je deze prijzen niet in de drukste tijd van het jaar zoals bijvoorbeeld het laatste weekend voor kerst. Ook een hotel of Bed & Breakfast hoeft echt niet veel te kosten in de binnenstad van Dublin.

Nu genoeg over het financiële plaatje, waarom is het leuk om naar Dublin te gaan? Even een paar dingen op rijtje:

Historische binnenstad met oude gebouwen en prachtige kerken en kathedralen

Met Dublin Castle, Christ Church en de St. Patrick Cathedral heeft Dublin prachtige historische gebouwen. Voor klein bedrag is mogelijk zelf rond te lopen in deze prachtige gebouwen. Daarnaast is Dublin erg compact en zijn alle bezienswaardigheden van de binnenstad op loopafstand van elkaar.

Guiness fabriek

Ook voor niet-bier liefhebbers is het interessant om te zien hoe het bekendste drankje van Ierland wordt gemaakt.

Temple bar

De Temple bar region is de ‘place to be’ in de avond. Barretjes en restaurantjes in overvloed. Eerst even lekker wat eten en daarna de kroeg in. Om 20:00 zitten vele kroegen al goed vol, aangezien het merendeel om 23:30 moet sluiten. Die Ieren kunnen een aardig drankje op en een feestje bouwen. De muziek is simpel, maar oh zo gezellig. In de hoek staat een man met een gitaar en speelt bekende meezingers.

Gewoon voor een verrassingsbezoek is een paar dagen naar Dublin echt leuk. En, het blijft natuurlijk wel Ierland, dat betekent geen enkele garantie voor goed weer, maar juist dit maakt het land zo mooi groen! 

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Open brief aan de Tweede Kamer
Volgende blogartikel
SLM breidt haar vloot uit
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Gecontroleerd door

Paul Vaneker is Senior Flight Intelligence en heeft bij KLM en Transavia gewerkt. Verschijnt veel in de media om op te komen voor rechten van passagiers. Bekend van nu.nl, NOS, Volkskrant, Telegraaf, AD en Parool.

Meer over Paul
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding