Regels gebruik van smartphones en tablets aan boord versoepeld

Goed nieuws voor luchtvaartpassagiers. Luchtvaartmaatschappijen gaan hun regels omtrent het gebruik van elektronische apparatuur de komende weken aanpassen. Hiervoor heeft de EASA (EU’s Aviation Safety Agency) het bestaande advies van een update voorzien zodat het gebruik van deze apparatuur aan boord van een vliegtuig over een paar weken kan worden uitgebreid.

Mobiele telefoon op een wereldkaart

“Met de wijziging van de regels kunnen Europeanen voor het eerst hun smartphone, tablet, e-reader of muziekspeler gedurende de hele vlucht gebruiken”, aldus Eurocommissaris Kallas.

Dit wil echter niet zeggen dat de “vliegtuigmodus” op deze apparaten overbodig gaat worden, want het gebruik is nog steeds niet toegestaan  tijdens het taxiën, opstijgen en landen. Kallas heeft de EASA gevraagd om ook opnieuw te bekijken of een smartphone tijdens elke fase van de vlucht gebruik mag maken van een mobiel netwerk. De EASA zal hierover binnen enkele maanden een nieuwe richtlijn uitbrengen, maar het is nog niet zeker of gebruikers dan hun toestel niet meer op de vliegtuigmodus hoeven te zetten.

Om het mobiele netwerk op grote hoogte te kunnen gebruiken, moet een toestel speciale apparatuur aan boord hebben. Dit komt doordat het gewone mobiele netwerk na het opstijgen snel niet meer functioneert. Of de passagier dan automatisch kan overschakelen op het netwerk in het vliegtuig of daarvoor moet gaan betalen, is nog onduidelijk.

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Koffers in kerstsferen
Volgende blogartikel
Slapen in een vliegtuig
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding