Rechtbank Amsterdam legt besluiten van de Inspectie naast zich neer

De Rechtbank Amsterdam heeft op 9 augustus 2013 laten weten zelf te besluiten over het recht op compensatie in geval van vertraging of annulering. Besluiten van de Inspectie Leefomgeving en Transport hebben hier geen invloed op.

Het betrof een vlucht van China Airlines. Tot twee maal toe koos de Inspectie, tegen de regels die zijn vastgelegd in EU Verordening 261/2004 in, dat passagiers geen recht hadden op compensatie. EUclaim accepteerde dit niet en heeft een zaak aangespannen bij de Rechtbank. De Rechtbank maakte gehakt van het oordeel van de Inpectie. De Rechtbank zei het nog net niet met zoveel woorden, maar het beleid van de nationale toezichthouder werd beoordeeld als lariekoek.

De Rechtbank Amsterdam vindt dat een passagier altijd de keus moet hebben om zijn compensatie via de Rechter te verhalen. Dat lijkt inmiddels ook nodig te zijn, want de Inspectie laat passagiers gewoon in de kou laat staan. Daarnaast is de laatste tijd keer op keer gebleken dat het beleid dat de nationale toezichthouder hanteert niet klopt met het Europees recht. De uitspraak van de Rechtbank Amsterdam is dan ook alleen maar toe te juichen.

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Aantal landingsbanen heeft effect op punctualiteit
Volgende blogartikel
Corendon raadt passagiers EUclaim aan
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Gecontroleerd door

Hendrik Noorderhaven is de CEO van EUclaim. Hij houdt zich al decennia bezig met de rechten van passagiers. Bekend van NOS, RTL Nieuws, BNR,Telegraaf en Radar.

Meer over Hendrik
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding