Reactie Europees Parlement op aanpassingen Verordening

De aangekondigde aanpassingen met betrekking tot de EG Verordening 261/2004 zijn binnen het Europese parlement op de meeste fronten positief ontvangen. Echter, het feit dat het recht op financiële compensatie bij een vluchtvertraging van drie uur naar minstens vijf uur of zelfs twaalf uur wordt gezet valt niet bij iedereen in goede aarde.

Eén van de tegenstanders van deze nieuwe regel is Michael Cramer, lid van het Europese parlement. Hij is van mening dat de huidige regel waarbij recht is op een schadevergoeding bij een vertraging van meer dan drie uur van kracht moet blijven.

Volgens een artikel gepubliceerd via Europolitics, en ook te lezen op Cramer’s website, is alleen Groot Brittannië voorstander van het voorstel. Cramer gaat zelfs zover dat hij van mening is dat de rechten van vertraagde vliegtuigpassagiers gelijk getrokken moeten worden met de rechten van vertraagde treinreizigers. Dit houdt in dat er al recht zou zijn op een vergoeding vanaf één of twee uur vertraging. Echter, heeft hij hier (nog) geen steun voor gevonden binnen het Europese parlement.

Meer weten over Michael Cramer en de reacties van het Europese Parlement op de aanpassingen binnen de EG Verordening 261/2004? Klik dan hier.

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Wat nu, Staatssecretaris? Deel 2
Volgende blogartikel
Reactie Staatssecretaris Mansveld op rapport vlucht-vertraagd.nl
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding