Plan GroenLinks werkt niet in Europa

Voor de maand juli hebben wij een paar leuke statistieken op een rij gezet.

Er vallen een paar dingen op. Barcelona staat in juli in de top 5 waarvan de vluchten met de meeste stoelen vertrekken, de rest van het jaar zal dit waarschijnlijk anders zijn. Dit in verband met de vakantievluchten in de zomer. Verder is het opvallen dat er twee Duitse luchthavens in de top 5 voorkomen. Je zou denken dat Amsterdam in het rijtje thuishoort, gezien de grootte van de luchthaven. Echter, vliegen er toestellen van en naar Schiphol met minder stoelen dan de steden in de top 5. Dit heeft voornamelijk te maken met de type toestellen die worden ingezet.

Maar je hoeft natuurlijk niet de grootste te worden, om de beste te zijn!

Bij de top 5 van de meeste stoelen per luchtvaarmaatschappij is Ryanair nummer 1 door de strakke planning en de vele korte vluchten die op één dag worden uitgevoerd met één toestel. Opmerkelijk detail; er staat geen Ryanair route in de top 5 meest gevlogen routes.

Wat opvalt aan de top 5 meest gevlogen routes binnen Europa is dat dit bijna allemaal binnenlandse vluchten zijn. Nederland is zo klein dat wij dergelijke routes veelal met de trein doen. Wellicht zou Amsterdam – Utrecht in de TOP drukste baanvakken staan van Europa. Groenlinks wil zelfs helemaal af van binnenlands vliegverkeer. Helaas heeft de Fyra de oplossing nog niet kunnen bieden.

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Langste Easyjet vertraging ooit
Volgende blogartikel
British Airways toestel botst tegen brug gate
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding