Piloten vakbond Air France dreigt met stakingen tijdens het EK

De pilotenvakbond van Air France kondigt stakingen aan vanaf 11 tot en met 14 juni. De groeiende onvrede onder de piloten komt door de Franse arbeidswet waardoor de piloten al sinds 2007 geen salarisverhoging meer hebben gehad. Ongelukkig is het moment van de staking, wat tijdens het EK plaatsvindt, waardoor er veel ongemak voor supporters dreigt…

Airfrance vliegtuig

Franse stakingen nog niet voorbij

De afgelopen tijd zijn de Franse stakingen passagiers om de oren gevlogen en zijn velen de dupe geworden van geannuleerde- en vertraagde vluchten. Nu de grootste Franse luchtvaartmaatschappij weer met stakingen te maken krijgt neemt de kritiek op het beleid van Air France toe en ook President Hollande bemoeit zich nu met de zaak. Hij vindt het ‘niet begrijpelijk’ dat supporters reisproblemen kunnen verwachten tijdens het grote sportevenement. Tijdens de drukke zomerperiode, 27 juli tot 2 augustus, wil het cabinepersoneel van Air France het werk neerleggen.

Recht op compensatie

Passagiers hebben, met uitzondering van buitengewone omstandigheden, recht op financiële vergoeding op grond van de Verordening. Een staking is een omstandigheid waarover in Europa verschillend wordt geoordeeld door de rechters. In Nederland wordt geoordeeld dat een staking van eigen personeel een omstandigheid is die een luchtvaartmaatschappij direct kan beïnvloeden. In Duitsland wordt hierover weer anders geoordeeld. Het kan best ingewikkeld zijn! Mocht jij de dupe zijn van een staking dan adviseren we altijd om je vlucht te controleren in onze claimcalculator om te zien of je recht hebt op vergoeding.

De stakingsdreiging rondom het EK beperkt zich niet alleen tot het vliegverkeer. Ook de havens, spoorwegen en Parijse metro dreigen met stakingen. De oliesector kampte kort geleden nog met grote benzinetekorten als gevolg van stakingen en zelfs de kerncentrales staakten vorige week twee keer. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen omtrent de Air France staking via ons Facebook en Twitter kanaal.

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Passagiers na 48 uur vertraging weer in Nederland
Volgende blogartikel
Plan je reis naar de Olympische spelen 2016
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding